iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1kg iri kestane
3 su bardağı tozşeker
1+14 bardak su
2 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabuklan hafifçe yanlır ve kaynar suya atılır Kestaneler 510 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir Püre haline gelmiş kestane tencereye konur Üzerine 1 14 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir
1kg iri kestane
3 su bardağı tozşeker
1+14 bardak su
2 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabuklan hafifçe yanlır ve kaynar suya atılır Kestaneler 510 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir Püre haline gelmiş kestane tencereye konur Üzerine 1 14 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir