Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kestane

Kestane
0
55

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Kestane kestane, faydaları, faydası, ağacı, nerede yetişir, hakkında veri, nedir, kısa data, dikimi, hangi iklimlerde yetişir, Soğuk kış günlerinde odun sobalı evlerin akşam tv izerken çerezi olan kestane fazla faydalıymış Melek'lerim Derhal gelin kestane hakkında bilgiler edinelimkestane5c51233d783c8alt 1548821304 1548821304 kestane5c51233da2903kestane5c51233da2903 kestane5c51233da2903 Kestane Familyası: Kayıngiller (Fagaceae) Türkiye’de yetiştiği yerler: Marmara, Karadeniz bölgesi Daha fazla Akdeniz çevresi memleketlerinde yetişen, kupulası dikenli ya da çengelli dikenli, küre şeklinde ve nişastaca varlıklı meyveleri olan ağaçlar Kestane ağacının yaprakları birazcık sert, kenarları testere dişli ve dişlerin ucu dikenlidir Erkek çiçekler tepede olan uzun durumlar halinde, dişi çiçekler ise üçlü gruplar şeklindedir Yeşil ve dikenli olan meyvenin dış kabuğunun içinde kahverengi kabuklu, yenebilen ve gerçekte birer tohum olan birkaç tane meyve bulunur Bu meyvelere kestane denir Kestane ağacı daha çok kayalık yamaçları ve kumlu toprakları sever Kireçli topraklarda yetişmez Memleketimizde özel olarak yetiştirilmektedir Özellikle Bursa bölgesinde yetiştirilen kestaneler Ünlüdur Yabani olarak yetişen kestane ağaçları 2030 m yükselebilmekte ve yer yer ormanlar meydana getirmektedir En Fazla olarak 700 yıl yaşarlar Yemiş veren kestaneler ise daha alçak boylu olup 56 m yüksekliktedir Kestane ağaçları ancak 1012 yaşlarında meyve vermeye başlar Kestane, tazeyken buruk ve acımsı tattadır Dış kabukları sararıp çatladıktan sonra toplanır Dikenli olarak dış kabuğu (kupulası) sopalarla dökülerek temizlenir Kestane bir zaman toprakta veya toprağa gömülü bırakılırsa daha tatlılaşır Kullanıldığı yerler: Kestane; nişasta, sakkaroz, protein ve tanen ihtiva eder Daha çok, pişirilerek (haşlanmak veya kebabı yapılmak suretiyle) yenir Şekerciler kestanenin şekerlemesini yaparak “kestane şekeri adı altında piyasaya sürerler Bursa’nın kestane şekeri en Meşhur olanıdır Kestane ağacının kerestesi iyi cila kabul ettiğinden mobilyacılıkta; odunu sert ve dayanıklı olması nedeniyle de inşaatlarda kullanılır Memleketimizde yılda 1012 bin ton civarında kestane üretilebilmektedir Kestane, kayıngiller (Fagaceae) familyasından Castanea cinsini yaratıcı ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına bahşedilen isim Kestane tüketimi Tohumları Güney Avrupa ile Güneybatı ve id Doğu Asya'da yaygın olarak tüketilmektedir Orta çağlarda Güney Avrupa'da yeterli buğday ununa sahip olamayan orman toplulukları temel karbonhidrat kaynağı olarak adamakıllı kestaneye alt kalmaktaydılar Tohumlar, ateşte közlenmiş, haşlanış veya suda kaynatılmiş olarak tüketilir İlkine çoğunlukla 'kestane kebap' denilmektedir, bu yöntem, kestane tohumları üstteki kısımları hafifçe çizildikten sonra, 200220 °C ısıda 1015 dakika süreyle fırına verilek hazırlanır Kestane bununla birlikte bir takım çörek, kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılmaktadır Ayrıca özellikle Bursa ilimizde Kestane Şekeri adıyla aşina bir tatlı çeşidi de fazla sevilmektedir ve büyükçe miktarlarda üretilmektedir Kerestesi, dayanıklılık ve süsleyici özellikleri bakımından meşe ağacının odununa benzemekle birlikte, kuruma esnasında çatlaması ve eğrilmesi sebebiyle, bu ağaçtan büyük boyutlu kereste elde edilememektedir Ama dayanıklılığı sebebiyle bir takım ahşap bahçe işlerinde bu ağaçtan faydalanılmaktadır İtalya'da fıçı yapımında kullanılmaktadır At kestanesi olarak aşina ağacın benzer adı taşıyan tohumları zehirli olup, tamamen farklı bir bitki türüdür, bunların burada bahsedilen kestane ile ilgisi bulunmamaktadır Olsada yesek dimi Melek'lerkestane5c51233e300c5pngalt :D:D :D:D :D:D  
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt