Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
MALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
35 Bardak Su veya Et Suyu
1 Orta Boy Soğan
45 Kuru Kayısı
1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem
300 gr Kestane
1 Çay Kaşığt Tarçın
12 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Karabiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin
Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini berrak olana kadar kavurun Et suyu, tuz ve şekeri katıp önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Pilavınız kısık ateşte pişerken soğanı rendeleyin, kabukları soyulmuş bademlerle beraber 1 kaşık tereyağında pembeleştirin kayısıları süzüp ufak ufak doğrayın ve tavaya ilave edin 23 dakika daha kavurun
Haşlanmış kestaneleri dörde bölün Pilavınıza önce soğan, badem ve kayısıları ekleyin Birlikte pilav suyunu çekene kadar pişirin Baharatları ekleyerek karıştırın, en son kestaneleri katıp ateşi kapatın Böylece kestanelerin ufalanmasına engel olabilirsiniz
Tencerenizin üzerini temiz bir bez veya emizi bir kağıtla kapatıp demlenmesini sağlayın
Bu arada baharatları ekleyin, geniş dairelerle pilavı karıştırın
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt