Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli Hindi

Kestaneli Hindi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

1 adet fileto hindi göğsü 2 yemek kaşığı zeytinyağı 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber İç harcı için:

200 gram kavrulmuş kestane 150 gram kaşar peyniri 50 gram toz parmesan peyniri 2 dilim bayat ekmek içi 2 dal biberiye 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kurutulmuş sebze çeşni 14 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Üzeri için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Kemiksiz halde bütün olarak fileto şeklinde satın aldığınız hindi göğsünü, streç film üzerine aldıktan sonra bir et döveceği yardımıyla inceltin Hindi rulolarının porsiyonluk olması için; incelttiğiniz hindi göğsünü belli bir genişliği olacak şekilde dört eşit parçaya bölün Üzerlerine zeytinyağı sürdüğünüz fileto parçalarını, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin İç harcını hazırlamak için fırın ya da köz tavasında pişirdiğiniz kestanelerin kabuklarını ayıklayın Tüylü kısımlarını dikkatli bir şekilde temizledikten sonra iri parçalara bölün Bayat ekmek içini ufalayın Tek tek ayıkladığınız taze biberiye parçalarını incecik kıyın Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün Kaşar peynirini rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Hazırlamış olduğunuz tüm malzemeyi kestane parçaları, toz parmesan peyniri, kurutulmuş sebze çeşni ve taze çekilmiş tane karabiberle aynı kapta harmanlayın Fileto tavuk göğsü parçalarının iç kısımlarına hazırladığınız iç harcı paylaştırdıktan sonra dikkatlice rulo şeklinde sarın İç malzemenin dışarıya taşmaması ve kolay bir şekilde pişmesi için temiz ve ısıya dayanıklı bir mutfak ipi yardımıyla hindi rulolarını sarın Kenar kısımlarını kapatmak ve servis esnasında almak üzere kürdanlarla tutturun Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizdiğiniz kestaneli hindi rulolarının üzerine zeytinyağı sürdükten sonra birden kızarmamaları için önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika kadar pişirin İç dolgusunda bulunan peynirlerin daha kolay erimesi için son 10 dakika 200 derecede pişirmeye devam ettiğiniz kestaneli hindileri, sıcak olarak servis edin Arzuya göre dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın


 
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt