iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Kestane Püresi İçin:
1015 adet kestane 1 yemek kaşığı şeker Kurabiye İçin:
2,5 su bardağı un 125 gram tereyağı 1,5 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı kestane püresi 1 adet yumurta 12 su bardağı beyaz çikolata (arzuya göre) Püf Noktası
Tereyağı içeren kurabiye hamurlarını pişirirken ortası hafif yumuşakken fırından çıkarmak ve oda sıcaklığında içini çekmesini beklemek en lezzetli sonuç için gereklidir
Unu ve kakaoyu elemeden kullanırsanız oluşan topaklar hamuru fazla yoğurmanıza ve cıvık bir hale getirmenize neden olur
Pişirme Önerisi
Fansız programda pişirmek kurabiyelerinizi daha nemli dokulu olmasını ve daha homojen pişmesini sağlayacaktır
Nasıl Yapılır?
Kestane Püresini Hazırlamak İçin:
Kestanelerin üzerine çizik atın ve iyice haşlayın Haşlanan kestanenin suyunu süzün ve bıçak yardımıyla kabuklarını temizleyin Haşlanmış kestaneleri ezin ve minik bir sos tenceresine alın Üzerine şekeri ilave edin ve 23 dakika şekerle püreyi pişirin Soğuması için kenara alın Kurabiyenin Hazırlanışı:
Unu ve kakaoyu geniş bir kaba eleyin Soğuk tereyağını parmak uçlarınızla una ve kakaoya yedirin En son kestane püresi ve beyaz çikolatayı ilave edin Fazla sulandırmadan kurabiye karışımını karıştırın ve streç filme sarın Buzdolabında 30 dk dinlendirin Fırını 165 dereceye ayarlayın Hamurları ceviz büyüklüğünde avuç içinizde yuvarlayın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 67 dakika pişirin ve ortası yumuşakken kurabiyeleri fırından çıkartın İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Kestane Püresi İçin:
1015 adet kestane 1 yemek kaşığı şeker Kurabiye İçin:
2,5 su bardağı un 125 gram tereyağı 1,5 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı kestane püresi 1 adet yumurta 12 su bardağı beyaz çikolata (arzuya göre) Püf Noktası
Tereyağı içeren kurabiye hamurlarını pişirirken ortası hafif yumuşakken fırından çıkarmak ve oda sıcaklığında içini çekmesini beklemek en lezzetli sonuç için gereklidir
Unu ve kakaoyu elemeden kullanırsanız oluşan topaklar hamuru fazla yoğurmanıza ve cıvık bir hale getirmenize neden olur
Pişirme Önerisi
Fansız programda pişirmek kurabiyelerinizi daha nemli dokulu olmasını ve daha homojen pişmesini sağlayacaktır
Nasıl Yapılır?
Kestane Püresini Hazırlamak İçin:
Kestanelerin üzerine çizik atın ve iyice haşlayın Haşlanan kestanenin suyunu süzün ve bıçak yardımıyla kabuklarını temizleyin Haşlanmış kestaneleri ezin ve minik bir sos tenceresine alın Üzerine şekeri ilave edin ve 23 dakika şekerle püreyi pişirin Soğuması için kenara alın Kurabiyenin Hazırlanışı:
Unu ve kakaoyu geniş bir kaba eleyin Soğuk tereyağını parmak uçlarınızla una ve kakaoya yedirin En son kestane püresi ve beyaz çikolatayı ilave edin Fazla sulandırmadan kurabiye karışımını karıştırın ve streç filme sarın Buzdolabında 30 dk dinlendirin Fırını 165 dereceye ayarlayın Hamurları ceviz büyüklüğünde avuç içinizde yuvarlayın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 67 dakika pişirin ve ortası yumuşakken kurabiyeleri fırından çıkartın İşte bu kadar, afiyetler olsun!