iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Kalp Pastası (10 Kişilik)
Malzemeler:
20 Kestane Şekeri
200 gr Çırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir)
30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabör için:
200 gr Tozşeker
5 Yumurta Sarısı
12 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Süt
300 gr Margarin
HAZIRLANIŞI :
Kremabörü hazırlamak için; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin 34 dakika daha karıştırın Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 45 dakika karıştırın
Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın
Pandispanyayı enine üçe bölün İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin
Pastayı buzdolabından çıkarın Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın
http:img362**************img362202ymk1181s6kd
Malzemeler:
20 Kestane Şekeri
200 gr Çırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir)
30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabör için:
200 gr Tozşeker
5 Yumurta Sarısı
12 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Süt
300 gr Margarin
HAZIRLANIŞI :
Kremabörü hazırlamak için; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin 34 dakika daha karıştırın Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 45 dakika karıştırın
Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın
Pandispanyayı enine üçe bölün İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin
Pastayı buzdolabından çıkarın Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın
http:img362**************img362202ymk1181s6kd