iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 12 kg kestane
• 2 adet kuru soğan
• 2 çay kaşığı tarçın
• 12 bardak portakal kabuğu rendesi
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 çorba kaşığı un
• Tuz
• Karabiber
Hazırlanışı :
İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın Soğanları ince bir şekilde kıyın ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edin Unu 12 bardak ılık suda açıp etlerin üzerine ilave edin Yemeği kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin Kestaneleri, 1 saat suda bekletin Üzerlerini çizip, fırında kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar pişirin Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın
• 1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 12 kg kestane
• 2 adet kuru soğan
• 2 çay kaşığı tarçın
• 12 bardak portakal kabuğu rendesi
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 çorba kaşığı un
• Tuz
• Karabiber
Hazırlanışı :
İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın Soğanları ince bir şekilde kıyın ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edin Unu 12 bardak ılık suda açıp etlerin üzerine ilave edin Yemeği kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin Kestaneleri, 1 saat suda bekletin Üzerlerini çizip, fırında kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar pişirin Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın