iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Osmanlı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 çay bardağı pirinç
*6 çay bardağı kaynar su
*1520 adet kestane
*34 adet havuç
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı Yenipazar
*1 çay kaşığı kakule
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay kaşığı muskat yazmayı
*1 çay kaşığı
Kestaneli Osmanlı Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce kestaneler hafif haşlanır ve daha sıcakken kabukları soyulur ve dörde dilimlenip kenarda bekletilir Daha sonra havuçlar soyulur ve ince ince resimdeki gibi çubuk halinde doğranır Tereyağ ve sıvı yağ tavada ısıtılır ve tavaya eklenen havuçlar kızartılır ve daha sonra içerisine kestaneler ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir Akabinde kuş üzümü pirinç tuz ve baharatlar eklenip 6 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte yaklaşık 56 dakika pişirilir ve pişen pilavın üzerine kağıt konup kapağı kapatılır Afiyet olsun
*3 çay bardağı pirinç
*6 çay bardağı kaynar su
*1520 adet kestane
*34 adet havuç
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı Yenipazar
*1 çay kaşığı kakule
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay kaşığı muskat yazmayı
*1 çay kaşığı
Kestaneli Osmanlı Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce kestaneler hafif haşlanır ve daha sıcakken kabukları soyulur ve dörde dilimlenip kenarda bekletilir Daha sonra havuçlar soyulur ve ince ince resimdeki gibi çubuk halinde doğranır Tereyağ ve sıvı yağ tavada ısıtılır ve tavaya eklenen havuçlar kızartılır ve daha sonra içerisine kestaneler ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir Akabinde kuş üzümü pirinç tuz ve baharatlar eklenip 6 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte yaklaşık 56 dakika pişirilir ve pişen pilavın üzerine kağıt konup kapağı kapatılır Afiyet olsun