iltasyazilim
FD Üye
kestaneli pilav nasıl yapılır
Leziz bir pilav tarifiKestanenin özgün lezzeti ile
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1520 adet pişmiş kestane
1 adet havuç
12 akarsu bardağı sıvıyağ
Tuzlu
Karabiber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Havuçlar kibrit çöpü biçiminde doğranır Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan daha sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenirBir süre pirinçler ile kavrulduktan sonradan sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana dek harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir sonradan demlenmeye bırakılır
Not;Havuç yerine badem de koyabilirsiniz pilavınıza *
Leziz bir pilav tarifiKestanenin özgün lezzeti ile
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1520 adet pişmiş kestane
1 adet havuç
12 akarsu bardağı sıvıyağ
Tuzlu
Karabiber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Havuçlar kibrit çöpü biçiminde doğranır Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan daha sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenirBir süre pirinçler ile kavrulduktan sonradan sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana dek harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir sonradan demlenmeye bırakılır
Not;Havuç yerine badem de koyabilirsiniz pilavınıza *