iltasyazilim
FD Üye
malzemeler:1 kase pişmiş kestane 1 kase pişmiş kuşbaşı et 2 kase pirinç 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı kimyon karabiber tuz 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli
hazırlanması
irinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun etleri ekleyip karıştırın kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin tabağa ters çevirip servis yapın
hazırlanması
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.