iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*1 soğan
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1015 adet kestane
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 yemek kaşığı tereyağı
*23 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 5 su bardağı sıcak su
*Tuz
Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Kestaneler tavada pişirilir ve temizlenir
*Pirinç ılık suda en az yarım saat bekletilir
*Tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır yemeklik doğranmış soğan pembeleşene kadar pişirilir
*Kuş üzümü ve pirinç de ekleyip biraz kavrulur
*Kestaneler ikiye üçe bölünüp tencereye alınır yeni baharda eklenir
*Sıcak su ve tuzu da eklenip kısık ateşte pişirilir ve suyunu çekince demlenmeye bırakılır
*Afiyet olsun
*1 su bardağı pirinç
*1 soğan
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1015 adet kestane
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 yemek kaşığı tereyağı
*23 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 5 su bardağı sıcak su
*Tuz
Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Kestaneler tavada pişirilir ve temizlenir
*Pirinç ılık suda en az yarım saat bekletilir
*Tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır yemeklik doğranmış soğan pembeleşene kadar pişirilir
*Kuş üzümü ve pirinç de ekleyip biraz kavrulur
*Kestaneler ikiye üçe bölünüp tencereye alınır yeni baharda eklenir
*Sıcak su ve tuzu da eklenip kısık ateşte pişirilir ve suyunu çekince demlenmeye bırakılır
*Afiyet olsun