iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış, kabukları ayıklanmış kestane
*2 su bardağı pirinç
*1 tane orta boy soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kuş üzümü veya çekirdeksiz üzüm
*23 tane küçük doğranmış kuru kayısı
*1 çay kaşığı tarçın
Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı Pilava başlamadan kestaneleri haşlayın, kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin, soğanları ekleyip kavurmaya devam edin Soğanlar pembeleşince pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin Pirinçler şeffaflaşıp olunca kestaneleri, üzümleri ve doğradığımız kuru kayısıları ekleyin En son tarçını ekleyip suyunu koyun Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin Suyunu çekince kontrol edin gerekirse tekrar sıcak su ekleyin Afiyet olsun
*1 su bardağı haşlanmış, kabukları ayıklanmış kestane
*2 su bardağı pirinç
*1 tane orta boy soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kuş üzümü veya çekirdeksiz üzüm
*23 tane küçük doğranmış kuru kayısı
*1 çay kaşığı tarçın
Kestaneli Pilav Tarifi Yapılışı Pilava başlamadan kestaneleri haşlayın, kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin, soğanları ekleyip kavurmaya devam edin Soğanlar pembeleşince pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin Pirinçler şeffaflaşıp olunca kestaneleri, üzümleri ve doğradığımız kuru kayısıları ekleyin En son tarçını ekleyip suyunu koyun Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin Suyunu çekince kontrol edin gerekirse tekrar sıcak su ekleyin Afiyet olsun