iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
500 gr yaprak
500 gr soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kase kestane ( kebap)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı
nane
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Yaprakları soğuk suda yıkayın Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun 1 çay bardağı su ile pişirin Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin
2 su bardağı pirinç
500 gr yaprak
500 gr soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kase kestane ( kebap)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı
nane
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Yaprakları soğuk suda yıkayın Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun 1 çay bardağı su ile pişirin Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin