Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestaneli Sebze Çorbası(FIRLAMA TİM)

Kestaneli Sebze Çorbası(FIRLAMA TİM)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kestaneli çorba tarifinde istediğim gibi bir tarife ulaşabilmek için 3 farklı deneme yapmam gerekti Birinci hafta yaptığım havuçlu,kestaneli çorba bize fazla tatlı geldi (tarifin aslındaki kremayı kullanmadığım için), ikinci hafta denediğim kerevizli, pırasalı, kestaneli çorba lezzetliydi ama rengi çok koyuydu Geçen hafta sonunda artık tüm okuduğum tarifleri birleştirip kendi çorba pişirme şeklime göre bir tarif denedim Pazar sabahı zorla çorba içmek zorunda kalan kardeşim abla bu çorba çok güzelmiş ya!dediğinde içindeki kestane işe yaramış demektir!dedim, kendisi şaka yaptığımı sandı ama ben beğenmesine çok sevindim

Malzemeler:

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kereviz, soyulup küp küp doğranmış
1 havuç, soyulup küp küp doğranmış
1015 pişmiş kestane, küp küp doğranmış
34 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber
Hazırlanması:

Zeytinyağını tencerede ısıtın Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun Kavrulunca salçaları ekleyip 12 defa çevirin
Ardından sebzeleri ve kestaneleri ekleyip 56 dakika daha kavurun Tavuk suyunu ilave edin Kaynama noktasına getirip altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin Pişince blendırdan geçirin Kıvamı çok koyuysa azar azar kaynamış su ekleyip birkaç dakika daha kaynatın
En son tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın

ALINTIDIR
FIRLAMA TİM

858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt