iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Tavuklu Pilav (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*2 parça tavuk (Neresini kullamak isterseniz)
*1520 adet kestane (Kızartılmış kabuğu soyulmuş)
*Yarım havuç
*1 küçük soğan
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Tuz
*45 kaşık yağ (Zeytinyağı ve tereyağı karışık)
Kestaneli Tavuklu Pilav (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm
Kestane sezonun son demlerinde kaçırılmayacak bir yemek Pilavla çok yakışıyorlar Denememiş olanlara biran önce denemelerini tavsiye ederim
Yapılışı
Tavuklarımızı kuşbaşı şeklinde doğrayıp iki kaşık yağla biraz kavuralım Doğranmış havuç ve kestanelerimizde ilave edip iyice kavuralım( kestaneler küçükse bütün büyükse ikiye bölerek koyalım) ayrı bir tavada doğranmış soğanlarla yarım saat ilik suda bekletilip süzülmüş pirincimizi de yağda kavuralım İyice kavrulan soğan ve pirinci tavuklu kestaneli karışımımızın üzerine düzgünce yayalım( tavuk kestaneleri de tencerenin dibine yayalım sonra üzerine pirinçli ilave edelim) 2 bardak suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip karıştırmadan ağzını kapatalım Kaynayasıya kadar hızlı kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim Piştikten sonra en az yarım saat dinlendirelim ki dağılmadan ters çevirebilelim Dinlenmiş pilavımızı servis yapacağımız zaman sunum tabağımıza ters çevirelim Afiyet olsun
*2 parça tavuk (Neresini kullamak isterseniz)
*1520 adet kestane (Kızartılmış kabuğu soyulmuş)
*Yarım havuç
*1 küçük soğan
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Tuz
*45 kaşık yağ (Zeytinyağı ve tereyağı karışık)
Kestaneli Tavuklu Pilav (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm
Kestane sezonun son demlerinde kaçırılmayacak bir yemek Pilavla çok yakışıyorlar Denememiş olanlara biran önce denemelerini tavsiye ederim
Yapılışı
Tavuklarımızı kuşbaşı şeklinde doğrayıp iki kaşık yağla biraz kavuralım Doğranmış havuç ve kestanelerimizde ilave edip iyice kavuralım( kestaneler küçükse bütün büyükse ikiye bölerek koyalım) ayrı bir tavada doğranmış soğanlarla yarım saat ilik suda bekletilip süzülmüş pirincimizi de yağda kavuralım İyice kavrulan soğan ve pirinci tavuklu kestaneli karışımımızın üzerine düzgünce yayalım( tavuk kestaneleri de tencerenin dibine yayalım sonra üzerine pirinçli ilave edelim) 2 bardak suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip karıştırmadan ağzını kapatalım Kaynayasıya kadar hızlı kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim Piştikten sonra en az yarım saat dinlendirelim ki dağılmadan ters çevirebilelim Dinlenmiş pilavımızı servis yapacağımız zaman sunum tabağımıza ters çevirelim Afiyet olsun