iltasyazilim
FD Üye
Kestaneli Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kestane (haşlanmış ve iç dış kabuğu soyulmuş bütün halinde kalacak)
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su(et suyu veya tavuksuyu da olur )
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz zerdeçal
*1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
Kestaneli Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyun kestaneleri ekleyinÇok kısık ateşte beş dk çevirin suyunu ekleyin Pirinci ılık tuzlu su ile yıkayın su kaynayınca pirinçi ilave edin ocağın altını kısın tuzunu serpin çok az yarım çay bardağı su ile zerdeçalı eritip pilava ilave edin Tencerenin kapağını kapatın çok kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin Ağzına havlu kağıt serin tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın Sıcak servis yapın
*250 gr kestane (haşlanmış ve iç dış kabuğu soyulmuş bütün halinde kalacak)
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su(et suyu veya tavuksuyu da olur )
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz zerdeçal
*1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
Kestaneli Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyun kestaneleri ekleyinÇok kısık ateşte beş dk çevirin suyunu ekleyin Pirinci ılık tuzlu su ile yıkayın su kaynayınca pirinçi ilave edin ocağın altını kısın tuzunu serpin çok az yarım çay bardağı su ile zerdeçalı eritip pilava ilave edin Tencerenin kapağını kapatın çok kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin Ağzına havlu kağıt serin tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın Sıcak servis yapın