Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kestirmek İstenilmeyen Saçlar

Kestirmek İstenilmeyen Saçlar
0
111

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bir yurt talabesidir Abdurrahman Çalışkanlığıyla,oturup kalkmasıyla,kılık kıyafetiyle herkese örnek olacak vasıflartaşımaktadırFakat her nasılsa o günlerde saçları bir öğrenci için dikkat çekecek kadar uzamıştır
Yurttaki belletmen ağabeyleri ile anne baba nasıl olsa kestirir diye bir şey demezlerFakat saç uzadıkça uzarBir gün yurttaki müdür muavini çağırır Abdurrahmanı:

Abdurrahman saçlarını kestir artık,epey uzadıBir yurt talebesi için bu saçlar epey uzunAnlaştık yok mi? Sorusuna Abdurrahman kafasını iki yana sallayarak sessizce hayır cevabını verirMüdür yardımcısı,zaten yarın izne gidecek,babası kestirir diye düşünür ve artı üstelemez
Abdurrahman o gün izne giderBabası ile müdür yardımcısı evvelden görüşmüştürBabası yemekten sonradan:

Oğlum,canım evladım!Saçlarını yarın kestirelim,deyince babasını hiç kırmayan o munis çocuk:

Hayır olmaz babacığım,deyip koşarak odasına kapanırAnne ve baba sersemlemiş şaşkın birbirlerine bakakalırlar
Ertesi gün saçlarını kestirmeden öylece yurda gider Abdurrahmanmüdür bey onu çağırır ve azıcık sert konuşur:

Yarın kestir saçlarını,der ve Abdurrahman,başı önde
müdüriyetten çıkarYatağına yatar ve göz yaşları içinde
sabahlar

Sabahleyin aynanın karşısına geçer ve:
Seni benden ayıramazlar,ayrılmam senden diye saçları ile
konuşur
Okul çıkışı yurda değil evine giderAnnesi,hiç beklemediği
oğlunu karşısında görünce meselinin halledilmediğini anlar:

Canım evladım,seni ne dek sevdiğimizi biliyorsunNe olursun
beni kırma,kestir saçlarını,kestir yavrum derAnnesinin ağlamaklı konuşması aleyhinde Abdurrahman:

Cennet ayaklarının aşağıda olan annem,canım kadar sevdiğim babam,bir ağabeyim kadar sevdiğim belletmenim,bizleri evlatları kadar seven yurt idarecilerim,bir anlasanızBen sizleri kıramam ama beni bir anlasanız
Evladım niye kestirmiyorsun saçlarını,neden kestirmek
istemiyorsun?
Söyleyemem anne,kestirmek istemiyorum
Oğlum,hadi kestir gel saçlarını da yurda gidelimSonra yurttan
kızarlarBizleride daha fazla üzme

Abdurrahman,umutsuzluk içinde gider berbere,kestirir
saçlarınıKesilen saçları da berberde bırakmaz,yanına alırEvden
annesi ile beraber yurda giderlerMesele hallolmuştur
yaklaşık bir ay sonrasıdırMüdür yardımcısı,geceleyin talebelerin defter ve kitaplarını teftiş etmektedirSıra
bdurrahman'ın eşyalarını kontrole gelince,kitaplarının birinin
sayfalarını çevirince gördüğü görünüm karşı şaşkına döner Çünkü kesilen saçlar kitabın arasındadırBir talebenin saçına bu kadar layık vermesini anlayamaz müdür yardımcısıAma uyarı edince saçların altında bir yazı görür,okumaya başlar:

Canım annem ve babam,paha biçilmez yurt idarecimin baskısı olmasa bu saçlarımı kestirmezdimOnlar bilmiyorlar,ben de
söylemedimYoksa,rüyamda Peygamber efendimizin (s a v) okşadığı o saçları,ömür boyu kestirmezdim

AFFET YA RASULALLAH!SENİN OKŞADIĞIN O SAÇLARI KESTİRDİMaffet
beni,affet,affet!

seçme parça *