iltasyazilim
FD Üye
Kete Börek Açma Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı şeker
*1 5 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*2 yumurta akı
*Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
*1 paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı tahin
Kete Börek Açma Tarifi Yapılışı
Sütü biraz ısıtıp yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleride ekleyip maya eriyene kadar karıştıralım unu da azar azar ilave edelim Ele çok yapışmayacak cıvık bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendikten sonra kete için portakal büyüklüğünde bezeler alalım bir taraftan margarin ve sıvı yağı tavaya alıp eritelim altını kapatıp tahini ilave edelim Aldığımız bezeleri açabildiğiniz kadar açıp bu tahinli karışımdan sürelim üç kat olunca rulo yapalım donması için bir tepsiye alalım diğer bezeleride aynı şekilde yaptıktan sonra rulo yaptığımız hamuru 4 parmak genişliğinde keselim elimizle biraz açıp sonra her iki ucunu birbirine getirip ters çevirelim Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip yumurta sürelim 10 dakika kadarda tepsi mayasını alınca önceden ısıtılmış 200 °C de pişirelim aynı hamurdan açma ve börek de yapabilirsiniz
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı şeker
*1 5 yemek kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*2 yumurta akı
*Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
*1 paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı tahin
Kete Börek Açma Tarifi Yapılışı
Sütü biraz ısıtıp yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleride ekleyip maya eriyene kadar karıştıralım unu da azar azar ilave edelim Ele çok yapışmayacak cıvık bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendikten sonra kete için portakal büyüklüğünde bezeler alalım bir taraftan margarin ve sıvı yağı tavaya alıp eritelim altını kapatıp tahini ilave edelim Aldığımız bezeleri açabildiğiniz kadar açıp bu tahinli karışımdan sürelim üç kat olunca rulo yapalım donması için bir tepsiye alalım diğer bezeleride aynı şekilde yaptıktan sonra rulo yaptığımız hamuru 4 parmak genişliğinde keselim elimizle biraz açıp sonra her iki ucunu birbirine getirip ters çevirelim Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip yumurta sürelim 10 dakika kadarda tepsi mayasını alınca önceden ısıtılmış 200 °C de pişirelim aynı hamurdan açma ve börek de yapabilirsiniz