iltasyazilim
FD Üye
Kete (Kars Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*Yumurta (üzerine sürmek icin)
*Arasına sürmek için sıvı yağ
*Aldığı kadar un
İçi için:
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı sıvı yağ (istenilirse tereyağı ve sıvı yağ karışımı)
*1 çay kaşığı tuz
Kete (Kars Yöresi) Tarifi Yapılışı Once hamur malzemeleriyle süt, sıvı yağ, maya, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulup mayalandırılır Mayalanan hamurdan orta büyüklükte yumaklar yapılır Oklavayla un yardımıyla açılabildiği kadar incecik açılır Fotoğraflarda ki gibi bir kaşık yardımıyla yufkaya sıvı yağ serpilir İki tarafı ortada üst üste gelecek şekilde dikdörtgen gibi kapatılır ve yağ serpilir Diğer karşılıklı iki kenarda kapatılıp kare şekline getirilir Ortasına yapılan helva yani içten bir kaşık konulur Önce bohça şeklinde sonra diğer kenarlar ortada birleştirilip toparlanır Diğer yufkalar da yapılana kadar bir kenarda dinlendirilir Bütün yufkalar bitince tepsinin içinde ellerimizle biraz ezerek inceltip üzerine yumurta sürülür Çatalla şekil verilip bir iki yerine çatal batırılır 200 derecede kızarana kadar pişirilir Dilerseniz fırından çıkınca üzerine tereyağı sürebilisiniz Ben iki şekilde yaptım biri bohca biri yuvarlak İki şekilde de yapabilirsiniz Afiyet olsun
İçi için; yağ, un ve tuzu bir tavaya alınıp kısık ateşte unun kokusu gidip hafif sararıncaya kadar kavrulur Soğuduktan sonra hamura koyulur
*1,5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*Yumurta (üzerine sürmek icin)
*Arasına sürmek için sıvı yağ
*Aldığı kadar un
İçi için:
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı sıvı yağ (istenilirse tereyağı ve sıvı yağ karışımı)
*1 çay kaşığı tuz
Kete (Kars Yöresi) Tarifi Yapılışı Once hamur malzemeleriyle süt, sıvı yağ, maya, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulup mayalandırılır Mayalanan hamurdan orta büyüklükte yumaklar yapılır Oklavayla un yardımıyla açılabildiği kadar incecik açılır Fotoğraflarda ki gibi bir kaşık yardımıyla yufkaya sıvı yağ serpilir İki tarafı ortada üst üste gelecek şekilde dikdörtgen gibi kapatılır ve yağ serpilir Diğer karşılıklı iki kenarda kapatılıp kare şekline getirilir Ortasına yapılan helva yani içten bir kaşık konulur Önce bohça şeklinde sonra diğer kenarlar ortada birleştirilip toparlanır Diğer yufkalar da yapılana kadar bir kenarda dinlendirilir Bütün yufkalar bitince tepsinin içinde ellerimizle biraz ezerek inceltip üzerine yumurta sürülür Çatalla şekil verilip bir iki yerine çatal batırılır 200 derecede kızarana kadar pişirilir Dilerseniz fırından çıkınca üzerine tereyağı sürebilisiniz Ben iki şekilde yaptım biri bohca biri yuvarlak İki şekilde de yapabilirsiniz Afiyet olsun
İçi için; yağ, un ve tuzu bir tavaya alınıp kısık ateşte unun kokusu gidip hafif sararıncaya kadar kavrulur Soğuduktan sonra hamura koyulur