Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kete (Kars Yöresi)

Kete (Kars Yöresi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kete (Kars Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

*1,5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yaş maya
*1 yemek kaşığı tuz
*Yumurta (üzerine sürmek icin)
*Arasına sürmek için sıvı yağ
*Aldığı kadar un

İçi için:


*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı sıvı yağ (istenilirse tereyağı ve sıvı yağ karışımı)
*1 çay kaşığı tuz

Kete (Kars Yöresi) Tarifi Yapılışı Once hamur malzemeleriyle süt, sıvı yağ, maya, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulup mayalandırılır Mayalanan hamurdan orta büyüklükte yumaklar yapılır Oklavayla un yardımıyla açılabildiği kadar incecik açılır Fotoğraflarda ki gibi bir kaşık yardımıyla yufkaya sıvı yağ serpilir İki tarafı ortada üst üste gelecek şekilde dikdörtgen gibi kapatılır ve yağ serpilir Diğer karşılıklı iki kenarda kapatılıp kare şekline getirilir Ortasına yapılan helva yani içten bir kaşık konulur Önce bohça şeklinde sonra diğer kenarlar ortada birleştirilip toparlanır Diğer yufkalar da yapılana kadar bir kenarda dinlendirilir Bütün yufkalar bitince tepsinin içinde ellerimizle biraz ezerek inceltip üzerine yumurta sürülür Çatalla şekil verilip bir iki yerine çatal batırılır 200 derecede kızarana kadar pişirilir Dilerseniz fırından çıkınca üzerine tereyağı sürebilisiniz Ben iki şekilde yaptım biri bohca biri yuvarlak İki şekilde de yapabilirsiniz Afiyet olsun
İçi için; yağ, un ve tuzu bir tavaya alınıp kısık ateşte unun kokusu gidip hafif sararıncaya kadar kavrulur Soğuduktan sonra hamura koyulur
 

Similar threads

Bir hamur işi çeşidi olan kete, klâsik lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış formu yörelere nazaran farklılık göstermektedir. Kete, Kars vilayetinde günlük besin tüketiminde kıymetli bir yer meblağ. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve mesken imali tereyağı kullanılarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Bir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 su bardağı sıvı yağ *2 su bardağı su *Yarım paket yaş maya *Aldığı kadar un İçi için; *1 su bardağı sıvı yağ *2 su bardağı un *Bir tutam tuz Üzerine; *1 yumurta sarısı *Sıvıyağ İçli Kete (Ağrı Yöresi) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *3 su bardağı süt *Yarım yaş maya *Tuz *Alabildiği kadar un Yufkaların arasına sürmek için: *Bir su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı tereyağı İçi için: *1 su bardağı sıvı yağ *Alabildiği kadar un *Bir fiske tuz (ikisini azıcık kavur)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Kars Ketesi Tarifi İçin Malzemeler *2 yumurta *2 su bardağı ılık süt *3 yemek kaşığı tereyağ *1 su bardağı sıvı yağ *1 paket maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı toz şeker İç harcı için: *2 su bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı tereyağ *2,5 su bardağı un *1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt