Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kete

Kete

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
Aldığı kadar un

Arasına sürmek için;
Eritilmiş margarin veya tereyağı

İç harcı için;
3 yemek kaşığı sıvıya
2 yemek kasığı tereyağı
1 su bardağı un

Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir İç harç malzemeleri tavaya alınır ve un kokusu çıkana kadar kavrulur Hamuru mayalandırılmadan 2 bezeye ayıralım İlkini açalım Erittiğiniz margarin sürelim ve rulo yapalım Rulo yaptığımız hamurdan parçalar keselim ve dik durumdayken elle bastıralım Oklava ile açalım ve tavada kavrulan iç harçtan koyup kare sekli verelim Tepsiye dizelim Yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpelim 180 derece de ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim

nefisyemektarifleri

 
858,507Konular
982,858Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt