iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
Eritilmiş margarin veya tereyağı
İç harcı için;
3 yemek kaşığı sıvıya
2 yemek kasığı tereyağı
1 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir İç harç malzemeleri tavaya alınır ve un kokusu çıkana kadar kavrulur Hamuru mayalandırılmadan 2 bezeye ayıralım İlkini açalım Erittiğiniz margarin sürelim ve rulo yapalım Rulo yaptığımız hamurdan parçalar keselim ve dik durumdayken elle bastıralım Oklava ile açalım ve tavada kavrulan iç harçtan koyup kare sekli verelim Tepsiye dizelim Yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpelim 180 derece de ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
nefisyemektarifleri
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
Eritilmiş margarin veya tereyağı
İç harcı için;
3 yemek kaşığı sıvıya
2 yemek kasığı tereyağı
1 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir İç harç malzemeleri tavaya alınır ve un kokusu çıkana kadar kavrulur Hamuru mayalandırılmadan 2 bezeye ayıralım İlkini açalım Erittiğiniz margarin sürelim ve rulo yapalım Rulo yaptığımız hamurdan parçalar keselim ve dik durumdayken elle bastıralım Oklava ile açalım ve tavada kavrulan iç harçtan koyup kare sekli verelim Tepsiye dizelim Yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpelim 180 derece de ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
nefisyemektarifleri
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.