iltasyazilim
FD Üye
Kete Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı maya
*5 su bardağı un
*1 yumurta akı
*75 gr tereyağ
İç malzeme;
*6 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı tahin
*3 yemek kaşığı şeker
Kete Tarifi Yapılışı
Öncelikle sıvı malzemeleri kapın içine koyuyorsunuz Hepsini karıştırdıktan sonra maya ile unu ilave ettikten sonra yoğrulur ve yarım saat dinlenmeye bekletilir İç malzemeleri olan unu bi kapta kavrulur ve üzerine tahinle şeker koyduktan sonra ocaktan alınır Soğumaya bekletilir Bekleyen hamuru altı parçaya böldükten sonra tek tek küçük tepsi boyunda açılır ve her bir araya eritilmiş tereyağ sürülür ve tahinli karışım ilave edilerek üst üste konulur Sonra rulo yaparak bıçak yardımı ile parçalara bölünerek tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece de pişirilmeye bırakılır Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı maya
*5 su bardağı un
*1 yumurta akı
*75 gr tereyağ
İç malzeme;
*6 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı tahin
*3 yemek kaşığı şeker
Kete Tarifi Yapılışı
Öncelikle sıvı malzemeleri kapın içine koyuyorsunuz Hepsini karıştırdıktan sonra maya ile unu ilave ettikten sonra yoğrulur ve yarım saat dinlenmeye bekletilir İç malzemeleri olan unu bi kapta kavrulur ve üzerine tahinle şeker koyduktan sonra ocaktan alınır Soğumaya bekletilir Bekleyen hamuru altı parçaya böldükten sonra tek tek küçük tepsi boyunda açılır ve her bir araya eritilmiş tereyağ sürülür ve tahinli karışım ilave edilerek üst üste konulur Sonra rulo yaparak bıçak yardımı ile parçalara bölünerek tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece de pişirilmeye bırakılır Afiyet olsun