iltasyazilim
FD Üye
Kete Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*5 su bardağı un
İçi için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*7 kaşık un
Kete Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri karıştırıp hamur elde ediyoruz ve üstünü kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Ayrı bir tavada iç harcı hazırlıyoruz Sıvıyağ ve tereyağı erittikten sonra un ilave ediyoruz Çok kavurmadan ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz Hamurumuz kabardıktan sonra portakal büyüklüğünde parçalar koparıyoruz Hamuru elimizle açıp ortasına 1 kasık iç harç koyup kapatıyoruz Hamuru tekrar acıyoruz Harcı koyduğumuz kısım alta gelecek şekilde 200 derecede altı üstü kızarana dek pişiriyoruz
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*5 su bardağı un
İçi için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*7 kaşık un
Kete Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri karıştırıp hamur elde ediyoruz ve üstünü kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Ayrı bir tavada iç harcı hazırlıyoruz Sıvıyağ ve tereyağı erittikten sonra un ilave ediyoruz Çok kavurmadan ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz Hamurumuz kabardıktan sonra portakal büyüklüğünde parçalar koparıyoruz Hamuru elimizle açıp ortasına 1 kasık iç harç koyup kapatıyoruz Hamuru tekrar acıyoruz Harcı koyduğumuz kısım alta gelecek şekilde 200 derecede altı üstü kızarana dek pişiriyoruz