iltasyazilim
FD Üye
Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamur:
*2 su bardağı dinlenmiş su
*Yarım çay bardağı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Aldığı kadar un
İçi için :
*2 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı ceviz
Açmak için:
*1 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
Aralarına sürmek için:
*100 gram tereyağ
Üstüne sürmek için:
*Yumurta sarısı
Kete Tarifi Yapılışı Hamuru için su yağ ve tuzu karıştırıp içine azar azar elenmiş un eklenir Sert bir hamur elde edilir Yarım saat dinlenmeye bırakılır İçi için tereyağ kızdırılır ve un eklenerek kavrulur Unun rengi değişip kokusu cıkınca ceviz eklenir İçi soğutulur Hamur 16 parçaya ayrılır ve her parça tek tek açılır Açılan hamura tereyağı sürülür ve katlanır her kat tere yağlanır Kare hale getirilir Ortaya iç harç konur ve bohça yapılır Bütün hamurlar bitince üstlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında 45 dakika üstü kızarana kadar pişirilir
*2 su bardağı dinlenmiş su
*Yarım çay bardağı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Aldığı kadar un
İçi için :
*2 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı ceviz
Açmak için:
*1 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
Aralarına sürmek için:
*100 gram tereyağ
Üstüne sürmek için:
*Yumurta sarısı
Kete Tarifi Yapılışı Hamuru için su yağ ve tuzu karıştırıp içine azar azar elenmiş un eklenir Sert bir hamur elde edilir Yarım saat dinlenmeye bırakılır İçi için tereyağ kızdırılır ve un eklenerek kavrulur Unun rengi değişip kokusu cıkınca ceviz eklenir İçi soğutulur Hamur 16 parçaya ayrılır ve her parça tek tek açılır Açılan hamura tereyağı sürülür ve katlanır her kat tere yağlanır Kare hale getirilir Ortaya iç harç konur ve bohça yapılır Bütün hamurlar bitince üstlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında 45 dakika üstü kızarana kadar pişirilir