Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kete

Kete

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamur:


*2 su bardağı dinlenmiş su
*Yarım çay bardağı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Aldığı kadar un

İçi için :


*2 su bardağı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı ceviz

Açmak için:


*1 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta

Aralarına sürmek için:


*100 gram tereyağ

Üstüne sürmek için:


*Yumurta sarısı

Kete Tarifi Yapılışı Hamuru için su yağ ve tuzu karıştırıp içine azar azar elenmiş un eklenir Sert bir hamur elde edilir Yarım saat dinlenmeye bırakılır İçi için tereyağ kızdırılır ve un eklenerek kavrulur Unun rengi değişip kokusu cıkınca ceviz eklenir İçi soğutulur Hamur 16 parçaya ayrılır ve her parça tek tek açılır Açılan hamura tereyağı sürülür ve katlanır her kat tere yağlanır Kare hale getirilir Ortaya iç harç konur ve bohça yapılır Bütün hamurlar bitince üstlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında 45 dakika üstü kızarana kadar pişirilir
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt