iltasyazilim
FD Üye
Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 su bardağı süt
*Yarım yaş maya
*Tuz
*Alabildiği kadar un
Yufkaların arasına sürmek için:
*Bir su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı tereyağı
İçi için:
*1 su bardağı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
*Bir fiske tuz (ikisini azıcık kavur)
Üstüne sürmek için:
*2 yumurtanın sarısı
Kete Tarifi Yapılışı Hamuru yoğur, 1520 dakika beklet, mandalina büyüklüğünde yumaklar yap Bir yufka aç üzerine yağı sür, sonra ikinciyi de aynı şekilde yap ikisini üst üste koy, kare şeklinde katla Ortaya içini koy, kenarlarını birleşir, ters çevirip tepsiye koyup elinde aç Üstüne yumurta sarısı sür, fırında pişir Afiyet olsun
*3 su bardağı süt
*Yarım yaş maya
*Tuz
*Alabildiği kadar un
Yufkaların arasına sürmek için:
*Bir su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı tereyağı
İçi için:
*1 su bardağı sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
*Bir fiske tuz (ikisini azıcık kavur)
Üstüne sürmek için:
*2 yumurtanın sarısı
Kete Tarifi Yapılışı Hamuru yoğur, 1520 dakika beklet, mandalina büyüklüğünde yumaklar yap Bir yufka aç üzerine yağı sür, sonra ikinciyi de aynı şekilde yap ikisini üst üste koy, kare şeklinde katla Ortaya içini koy, kenarlarını birleşir, ters çevirip tepsiye koyup elinde aç Üstüne yumurta sarısı sür, fırında pişir Afiyet olsun