**Keten tohumu yüksek omega 3 içeriği ile yeterli huylu HDL kolesterolü artırarak kalp sıhhatini korur, kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.
**Aynı özelliği ile yaşlılıkta görülebilecek hafıza kaybını maniler, belleği güçlendirerek zihinsel performansı arttırır,alzheimer riskini azaltır.
**Keten tohumu posa içeriğinin bir kısmıyla (çözünür posa) kan şekerini dengeleyerek, öteki kısmıylada (çözünmez posa) laksatif tesir göstererek kilo kaybına ve kilo himayeye yardımcı olur.
**Keten tohumu laksatif (bağırsak çalıştırıcı) tesiri kolon kanse riskini azaltır.
**Keten tohumu östrojen tesir gösteren bileşenleri (lignanlar) meme-prostat kanse riskini azaltır, tümör büyümesi ve metastazları handikaplar...
**Keten tohumunun östrojenik tesir gösteren bileşenleri birebir devirde pre ve postmenapoz bayanlarda rahatlatıcı, menapoz sıkıntılarını azaltıcı tesir gösterir.
**Keten tohumu içendeki omega-3 yağ asitlerinin okside olmasını önlemek için serin karanlık alanda saklanmalı, tüketileceği hengam öğütülere kullanılmalı.
**Keten tohumu günden en çokça 2 tatlı kaşığı olacak biçimde suyla içilebilir, salatalara çorbalara,müslilere ve yoğurda eklenebilir.
**Aynı özelliği ile yaşlılıkta görülebilecek hafıza kaybını maniler, belleği güçlendirerek zihinsel performansı arttırır,alzheimer riskini azaltır.
**Keten tohumu posa içeriğinin bir kısmıyla (çözünür posa) kan şekerini dengeleyerek, öteki kısmıylada (çözünmez posa) laksatif tesir göstererek kilo kaybına ve kilo himayeye yardımcı olur.
**Keten tohumu laksatif (bağırsak çalıştırıcı) tesiri kolon kanse riskini azaltır.
**Keten tohumu östrojen tesir gösteren bileşenleri (lignanlar) meme-prostat kanse riskini azaltır, tümör büyümesi ve metastazları handikaplar...
**Keten tohumunun östrojenik tesir gösteren bileşenleri birebir devirde pre ve postmenapoz bayanlarda rahatlatıcı, menapoz sıkıntılarını azaltıcı tesir gösterir.
**Keten tohumu içendeki omega-3 yağ asitlerinin okside olmasını önlemek için serin karanlık alanda saklanmalı, tüketileceği hengam öğütülere kullanılmalı.
**Keten tohumu günden en çokça 2 tatlı kaşığı olacak biçimde suyla içilebilir, salatalara çorbalara,müslilere ve yoğurda eklenebilir.