iltasyazilim
FD Üye
Keten Tohumu Puding (Unsuz Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler
*5 çay kaşığı keten tohumu
*Yarım su bardağı süt
*23 parça çikolata (isteğe göre)
*3 çay kaşığı kakao
*Damak tadınıza göre şeker veya tatlandırıcı
Keten Tohumu Puding (Unsuz Şekersiz) Tarifi Yapılışı Merhaba;
Bu aralar herkesin bildiği gibi chia puding diye bir trend var Ama chia denen ürün çok pahalı, her ne kadar sağlıklı olsa da çoğumuzun bütçesini aşıyor Ben de düşündüm ve chia yerine keten tohumu kullanarak bir puding yapma fikrini ortaya attım Keten tohumu da en az chia kadar sağlıklı ve diyetlerin vazgeçilmezidir Yüksek omega ve lif içeriği ile tok tutucu özelliğe sahip Üstelik çok da ekonomik (chiaya göre) Şimdi bu kolay tarife gelelim
Önce yarım bardak sütü cezveye alalım Üzerine kakao ve keten tohumunu ekleyelim ve ocağa alalım, karıştırarak kaynatalım Süt kaynadıktan sonra ocaktan alalım Bu aşamada kıvamı çok koyu değil ama merak etmeyin kaseye koyun Soğuyunca koyulaşıyor Soğurken arada karıştırabilirsiniz Arada Karıştırınca daha koyu bir kıvam elde edersiniz Ben bu pudingi sabah kahvaltıda yoğurda karıştırarak yemeyi tercih ediyorum Bu ölçüyle yarım bardak kadar çıkıyor ve iki gün sabah yoğurda karıştırarak tüketiyorum ve inanın tok tutucu bir öğün oluyor
Not: daha koyu kıvam için keten tohumu ve kakaoyu artırabilirsiniz
İçerisinde keten tohumları oluyor, rahatsız olursaniz blenderdan geçirebilirsiniz
Tat olarak ilk başta biraz değişik gelebilir ama keten tohumunun ne kadar sağlıklı olduğunu düşünüp tekrar tadarsanız, hayatınızın en lezzetli ve sağlıklı pudingini yemiş olursunuz Çünkü üç beyazdan olabildiğince uzak bir tarif
Uzun vadede zayıflamaya yardımcı, ara öğün olarak da kullanılabilir
*5 çay kaşığı keten tohumu
*Yarım su bardağı süt
*23 parça çikolata (isteğe göre)
*3 çay kaşığı kakao
*Damak tadınıza göre şeker veya tatlandırıcı
Keten Tohumu Puding (Unsuz Şekersiz) Tarifi Yapılışı Merhaba;
Bu aralar herkesin bildiği gibi chia puding diye bir trend var Ama chia denen ürün çok pahalı, her ne kadar sağlıklı olsa da çoğumuzun bütçesini aşıyor Ben de düşündüm ve chia yerine keten tohumu kullanarak bir puding yapma fikrini ortaya attım Keten tohumu da en az chia kadar sağlıklı ve diyetlerin vazgeçilmezidir Yüksek omega ve lif içeriği ile tok tutucu özelliğe sahip Üstelik çok da ekonomik (chiaya göre) Şimdi bu kolay tarife gelelim
Önce yarım bardak sütü cezveye alalım Üzerine kakao ve keten tohumunu ekleyelim ve ocağa alalım, karıştırarak kaynatalım Süt kaynadıktan sonra ocaktan alalım Bu aşamada kıvamı çok koyu değil ama merak etmeyin kaseye koyun Soğuyunca koyulaşıyor Soğurken arada karıştırabilirsiniz Arada Karıştırınca daha koyu bir kıvam elde edersiniz Ben bu pudingi sabah kahvaltıda yoğurda karıştırarak yemeyi tercih ediyorum Bu ölçüyle yarım bardak kadar çıkıyor ve iki gün sabah yoğurda karıştırarak tüketiyorum ve inanın tok tutucu bir öğün oluyor
Not: daha koyu kıvam için keten tohumu ve kakaoyu artırabilirsiniz
İçerisinde keten tohumları oluyor, rahatsız olursaniz blenderdan geçirebilirsiniz
Tat olarak ilk başta biraz değişik gelebilir ama keten tohumunun ne kadar sağlıklı olduğunu düşünüp tekrar tadarsanız, hayatınızın en lezzetli ve sağlıklı pudingini yemiş olursunuz Çünkü üç beyazdan olabildiğince uzak bir tarif
Uzun vadede zayıflamaya yardımcı, ara öğün olarak da kullanılabilir