Keten tohumu nedir,Keten tohumunun Faydası,Keten tohumu neye iyi gelir,Keten tohumunun Yararları
imagesketentohumununfaydalari5ad535b78346f
Uzmanlar keten tohumunu sıvı şeklinde ve salataların uzerine serpiştirilerek ya da gunde bir corba kaşığı şeklinde tuketmeyi oneriyor
KETEN TOHUMU NE İCERİR?
Omega3, Omega6 ve Omega9 yağ asitleri
Yuksek oranda cozunur ve cozunmez lif
Protein
Lignanlar (kansere karşı maddeler)
Vitaminler
Mineraller
Aminoasitler
KETEN TOHUMUNUN YARARLARI
Midebağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
Kemikleri guclendirir Ozellikle menopoz doneminde yararlıdır
Bağışıklık sistemini guclendirir
Menopoza bağlı şikayetleri hafifletir
Kalpdamar hastalıklarından korur
Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
Yuksek tansiyonu duşurur
Romatizmal hastalıkları onler
Sinir sistemini guclendirir
Hafızayı guclendirir
Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
Haricen kullanılarak yaraların cabuk iyileşmesini sağlar
Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
Nasırlarda kompres olarak kullanılır
Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
Oksuruğu giderir
Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır
Lifleri sanayide, ozellikle dokumacılıkta kullanılır
KETEN TOHUMU NASIL TUKETİLİR?
Kaynatılarak icilebilir
Dovulerek, oğutulerek toz haline getirilebilir Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su icilebilir
Kavrulmuş olarak tuketildiğinde daha lezzetli olur Keten tohumunun cok ozel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca guzel bir tada kavuşur
Tohum şeklinde de tuketilebilir
Yemeklere, yoğurda, salatalara, musliye, pasta, borek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tuketilebilir
Gunde 115 corba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak acısından yeterlidir Dozunu kacırmamakta yarar var
Kaynak :habersaglikcom
imagesketentohumununfaydalari5ad535b78346f
Uzmanlar keten tohumunu sıvı şeklinde ve salataların uzerine serpiştirilerek ya da gunde bir corba kaşığı şeklinde tuketmeyi oneriyor
KETEN TOHUMU NE İCERİR?
Omega3, Omega6 ve Omega9 yağ asitleri
Yuksek oranda cozunur ve cozunmez lif
Protein
Lignanlar (kansere karşı maddeler)
Vitaminler
Mineraller
Aminoasitler
KETEN TOHUMUNUN YARARLARI
Midebağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
Kemikleri guclendirir Ozellikle menopoz doneminde yararlıdır
Bağışıklık sistemini guclendirir
Menopoza bağlı şikayetleri hafifletir
Kalpdamar hastalıklarından korur
Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
Yuksek tansiyonu duşurur
Romatizmal hastalıkları onler
Sinir sistemini guclendirir
Hafızayı guclendirir
Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
Haricen kullanılarak yaraların cabuk iyileşmesini sağlar
Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
Nasırlarda kompres olarak kullanılır
Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
Oksuruğu giderir
Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır
Lifleri sanayide, ozellikle dokumacılıkta kullanılır
KETEN TOHUMU NASIL TUKETİLİR?
Kaynatılarak icilebilir
Dovulerek, oğutulerek toz haline getirilebilir Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su icilebilir
Kavrulmuş olarak tuketildiğinde daha lezzetli olur Keten tohumunun cok ozel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca guzel bir tada kavuşur
Tohum şeklinde de tuketilebilir
Yemeklere, yoğurda, salatalara, musliye, pasta, borek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tuketilebilir
Gunde 115 corba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak acısından yeterlidir Dozunu kacırmamakta yarar var
Kaynak :habersaglikcom