Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keyifli Bir Bulaşık İçin

Hoş geldin! kaannns1903 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Keyifli Bir Bulaşık İçin

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Gerekli malzemeler
1 çift bulaşık eleni
1 isim bulaşık fırçası
1 ad Kaliteli bulaşık deterjanı ve sünger
1 isim mp3 çalar

Bunları hazırladıktan sonradan, mp3 çalarınıza koyacağınız şarkı dizilimi ayarlanır

1 Rafet El Roman Sevdim fakat sonu yoktu
2 Sinem yaz yağmuru
3 Emre Okumuş Bu kere anladım
4 Ajda Pekkan Tıpkı pek
5 Cüneyt Tek Gidersen
6 Sezen Aksu Denizyıldızı
7 Tual Tiryakinim
8 Zeynep Dizdar Sana Güveniyorum
9 Tan Rica ederim
10 Neslihan Hiç sevmedim
(Bu değin şarkı yeter, yahut mutfaktan çıkamazsınız)

Şimdi bulaşığa başlayabiliriz

Bulaşığımız 5 işlemde gerçekleşecektir
1Sıyırma
2Temizleme
3Sabunlama
4Durulama
5Kurulama

Önce elenimizi giyeriz
Ardından alacağımız büyükçe bir tepsiye tabaklarda kalan atık ve tortuları tahta bir kaşıkla sıyırırız Bu operasyon fazla önemlidir
Çünkü tabaklardaki tortu iyi temizlenmezse lavabonuz tıkanarak akışkanlığı engellenir Bir diğer manâlı hususta, olanak varsa sıyırma işlemini tahta kaşıkla değil, teflonları çizmeyen özel üretim esnek kaşıklarla yapın Bu şekilde teflonların çizilmesini engellemiş olursunuz

Sıyırma işleminden sonra bulaşık fırçasını kullanarak, kısık akan muslukta bulaşıklar her tarafta elden geçirilir ve kalan ufak tortular da
temzilenir Bütün bulaşıklara bu operasyon uygulandıktan daha sonra, bulaşığımız en büyük kap'tan başlanarak temizlik maddesi ve ılık su koyulmuş orta boy bir leğene alınır En büyük kap'tan başlangıç nedenimiz, sabunlama işlemi yapılıp durulama için ayıracağımız kaplarımızı büyüğün içerisine koyarak devrilmelerini önlemek Leğen ise su tasarrufu açısından önemlidir

Bu şekilde en büyük kap'tan başlayarak tüm bulaşıklarımızı deterjandan geçirip durulamaya hazırlanmış hale getiririz Burada püf nokta, ritmimizi çalan müziğe kadar koymak ve şarkıya mırıldanarak eşlik etmektir

Geldik durulama işlemine Durulamadan önce, duruladağımız kap kaçaklar için oldukça büyük bir sini veya tabak rafı hazırlamak işinizi
kolaylaştıracaktır Çünkü durulma işlemine en küçük bulaşıklardan başlama durumundasınız (Büyükler en altta kaldı ve içleri doymuş)
Burada da püf nokta, ritmimizi yeniden çalan müziğe göre ayarlıyoruz ve o anda elimize gelen bardak, kaşık, cezve gibi materyalleri mikrofon
yaparak şarkıya eşlik ediyoruz

Yalnız bıçak ve çatal gibi materyaller elimize geldiğinde mikrofon yapmıyoruz Çünkü şarkının havasına artı kapılıp kendimizi
yaralamamız laf konusudur

Durulama işlemi de bittikten sonra sıra kurulama aşamasına geldi Burada kurulama bezimizin suyu iyi emen ve kir bırakmayan türden
olmasına bilhassa dikkat ediyoruz Kurulamadan geçen tabak, kaşık ve diğer eşyalarımızı yerlerine yerleştirerek ortamı topluyoruz

Hadi geçmiş olsun *

858,506Konular
983,053Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt