iltasyazilim
FD Üye
Kheer (Hint Tarzı Sütlaç 1) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağından 1 parmak fazla basmatı pirinci
*1 litre + 1 su bardağı süt
*4 adet kakulenin tohumu
*1 çubuk tarçın
*1 su bardağından 2 parmak az şeker
Üzerine:
*Dövülmüş antep fıstığı
Kheer (Hint Tarzı Sütlaç 1) Tarifi Yapılışı Bu tatlı batı Hindistanda çok meşhurdur İsteğe göre ya koyu yada biraz sulu yapılır
1
*Pirinci soğuk suda, su berrak olana kadar yıkayın
*Pirincin yumusaması için 30 dk suda bekletin Suyunu süzdürün
*Tencereyi soğuk su ile çalkalayın ama kurutmayın
*Pirinci tencereye alın
*Kakule tohumlarını birseyin içine koyun
*Tarçın ile birklikte tencereye alın
*Sütü ve şekeri ekleyin
*Yavaş yavaş kaynamaya bırakın (karıştırmayı unutmayın dibe yanmasın)
*Kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 1 saat karıştırarak pişirin (30 dk sonra çubuğu ve tohumu çıkartın)
*Piştikten sonra eğer biraz sulu olmasını isterseniz biraz daha süt ekleyin
*Yada daha koyu olmasını istiyorsanız biraz daha pişirin
*Daha sıcakken servis tabaklarına alın ve üzerlerine fıstık serpin Sıcak servis edin Veya tencerenin üzerini kapatın ve soğumasını bekleyin Üzerine fıstık koyup servis edin
Afiyet olsun
*Yarım su bardağından 1 parmak fazla basmatı pirinci
*1 litre + 1 su bardağı süt
*4 adet kakulenin tohumu
*1 çubuk tarçın
*1 su bardağından 2 parmak az şeker
Üzerine:
*Dövülmüş antep fıstığı
Kheer (Hint Tarzı Sütlaç 1) Tarifi Yapılışı Bu tatlı batı Hindistanda çok meşhurdur İsteğe göre ya koyu yada biraz sulu yapılır
1
*Pirinci soğuk suda, su berrak olana kadar yıkayın
*Pirincin yumusaması için 30 dk suda bekletin Suyunu süzdürün
*Tencereyi soğuk su ile çalkalayın ama kurutmayın
*Pirinci tencereye alın
*Kakule tohumlarını birseyin içine koyun
*Tarçın ile birklikte tencereye alın
*Sütü ve şekeri ekleyin
*Yavaş yavaş kaynamaya bırakın (karıştırmayı unutmayın dibe yanmasın)
*Kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 1 saat karıştırarak pişirin (30 dk sonra çubuğu ve tohumu çıkartın)
*Piştikten sonra eğer biraz sulu olmasını isterseniz biraz daha süt ekleyin
*Yada daha koyu olmasını istiyorsanız biraz daha pişirin
*Daha sıcakken servis tabaklarına alın ve üzerlerine fıstık serpin Sıcak servis edin Veya tencerenin üzerini kapatın ve soğumasını bekleyin Üzerine fıstık koyup servis edin
Afiyet olsun