Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kheer (Hint Tarzı Sütlaç 1)

Kheer (Hint Tarzı Sütlaç 1)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kheer (Hint Tarzı Sütlaç 1) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım su bardağından 1 parmak fazla basmatı pirinci
*1 litre + 1 su bardağı süt
*4 adet kakulenin tohumu
*1 çubuk tarçın
*1 su bardağından 2 parmak az şeker

Üzerine:


*Dövülmüş antep fıstığı

Kheer (Hint Tarzı Sütlaç 1) Tarifi Yapılışı Bu tatlı batı Hindistanda çok meşhurdur İsteğe göre ya koyu yada biraz sulu yapılır

1
*Pirinci soğuk suda, su berrak olana kadar yıkayın
*Pirincin yumusaması için 30 dk suda bekletin Suyunu süzdürün
*Tencereyi soğuk su ile çalkalayın ama kurutmayın
*Pirinci tencereye alın
*Kakule tohumlarını birseyin içine koyun
*Tarçın ile birklikte tencereye alın
*Sütü ve şekeri ekleyin
*Yavaş yavaş kaynamaya bırakın (karıştırmayı unutmayın dibe yanmasın)
*Kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 1 saat karıştırarak pişirin (30 dk sonra çubuğu ve tohumu çıkartın)
*Piştikten sonra eğer biraz sulu olmasını isterseniz biraz daha süt ekleyin
*Yada daha koyu olmasını istiyorsanız biraz daha pişirin
*Daha sıcakken servis tabaklarına alın ve üzerlerine fıstık serpin Sıcak servis edin Veya tencerenin üzerini kapatın ve soğumasını bekleyin Üzerine fıstık koyup servis edin

Afiyet olsun
 
858,478Konular
981,316Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt