Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kibe(İşkembe) Dolması-Süryani Mutfağı

Kibe(İşkembe) Dolması-Süryani Mutfağı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
KİBE
İşkembe Dolması
MALZEMELER

* 2 kg kuzu etinden elle doğranmış et (kuzu kol ve pirzola kapağından)

* 750 gr iri bulgur (ıh şene)

* 250 gr iri dövme (ıtşi şe)

* 2 tatlı kaşığı yenibahar

* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

* 2 tatlı kaşığı kişniş

* 2 tatlı kaşığı nane

* 1 yemek kaşığı tuz

* 7 kuzu işkembe

Yapılışı
1) İşkembeler yıkanır, temizlenir Dolmanın içini hazırlamak için bulgur ve dövme yıkanır Daha önceden küçük parçalar halinde doğranmış ete sırasıyla bulgur, dövme ve diğer baharatlar katılarak tuz eklenir Bir bardak su ile karıştırılır


2) İşkembe orta büyüklükte ve düzgün şekillerde parçalar halinde kesilir 3 Bir tarafı açık birakılarak kese şeklinde üç tarafı dikilir


4) Üç tarafı dikilip hazırlanmış işkembelere yarısına kadar iç doldurulur Açık bırakılmış kenarı dikilerek kapatılır


5) Tencerenin dibine altı tutmasın diye kemik parçaları dizilir Daha sonra işkembeler düzeltilerek tencereye yerleştrilir Üzerini örtüp üç parmak geçecek şekilde su ilave edilir Pişmeye bırakılır



6) Bir buçuk saat sonra altı kapatılıp işkembeler tek tek düzeltilip çatalla delinir ve başka bir tencereye aktarılır Bir saat daha pişirilip ocaktan alınır Servise hazırdır
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt