Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kibir İle İlgili Hadisler

Kibir İle İlgili Hadisler
0
207

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kibirle ilgili hadis
Kibirlenmek ile ilgili hadisler

Hadis:Resulullah (tez) buyurdular ancak: Allah Teala hazretleri şöyle dedi: Soylu Davranış ridamdır, izzet de izarımdır Kim bu iki şeyde benimle niza ederse ona azab veririmHadisNo:5217

Hadis:Resulullah (sav): Kalbinde zerre arz kibir bulunan kimse katiyen cennete girmeyecektir!buyurmuştu Bir adam: Birey elbisesinin hoş olmasını, ayakkabısının güzel olmasını sever!dedi Aleyhissalatu vesselam da: Allah Teala hazretleri güzeldir, güzelliği sever! Gurur ise hakkın ibtali, insanların tahkiridirbuyurdularHadisNo:5218

Hadis:Bir öteki rivayette: Kalbinde hardal tanesi değin iman yer alan bir kimse cehenneme girmez Kalbinde hardal tanesi dek kibir bulunan kimse de cennete girmezbuyrulmuşturHadisNo:5219

Hadis:Yakışıklı bir adam Resulullah (sav)`a gelerek: Ben güzelliği seviyorum Gördüğünüz gibi bana alımlılık de verilmiş Kimsenin beni, kundura bağı bile olsa bu hususta geçmesinden hoşlanmıyorum Ey Allah`ın Resulü! Bu (haram olan) kibre girer mi?diye sordu Aleyhissalatu vesselam: Hayır! buyurdular Ancak kibr, hakkı ibtal, halkı tahkirdir!HadisNo:5220

Hadis:Resulullah (tez) buyurdular ancak: Kıyamet günü, mütekebbirler ufak karıncalar gibi haşrolunurlar Onları her yönden zillet bürümüştür Cehennemde Büles denen bir hapishaneye sevkedilirler Ateşlerin ateşi onları bürür Cehennem ehlinin irinleri kendilerine içecek olarak verilir Bu içeceğe tinetu`lhabal denirHadisNo:5221

Hadis:Resulullah (tez) buyurdular oysa: Birey kendisini (halktan büyük görüp) uzak tuta tuta cebbarlar arasına kaydedilir de onların başına gelen musibete duçar olurHadisNo:5222

Hadis:Resulullah (iddia) buyurdular ancak: Irk, ya cehennem kömüründen diğer bir şey olmayan ölmüş ecdadlarıyla övünmekten vazgeçerler, yahut da Allah katında, burnuyla pislik yuvarlayan mayıs böceğinden daha bayağı bir dereceye düşerler Allah Teala hazretleri sizlerden cahiliye kibrini temizledi Artık o, muttaki bir mü`min yoksa bedbaht bir facirdir İnsanların tümü Hz Adem`in evlatlarıdır Adem ise topraktan yaratılmıştırHadisNo:5223

Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: Allah, kıyamet günü, büyüklenerek elbisesini sürüyenin yüzüne bakmayacaktırBir diğer rivayette: Elbisesini çalımla sürüyene bakmayacaktırdenmiştirHadisNo:5224

Hadis:Resulullah (tez) buyurdular ama: Kim namazda izarını (gömleğini) çalımla yere değecek kadar uzatırsa, Allah onun ne günahını affeder, ne de onu fena amellere aleyhinde korurHadisNo:5225

Hadis:Resulullah (tez) buyurdular fakat: Bir adam, nefsinin hoşuna dışarı giden bir takım elbise içinde saçları da yapılmış olarak sırası gelmişken yürüme esnasında kibre düşmüştü fakat, birdenbire yere battı Kıyamet kopuncaya değin orada zorlukla batmaya devam edecekHadisNo:5226

Hadis:Resulullah (tez) buyurdular ama: Kıskançlıktan bir nevi var oysa Allah sever; bir kısmı da var ancak Allah onu sevmez Allah`ın sevdiği kıskançlık, kişinin (mehariminden haram kılınmış bir fiil görmesi ile) şüphe halinde duyduğu kıskançlıktır Allah`ın sevmediği kıskançlık, belirsizlik olmadan kıskançlık duymasıdır Aynı şekilde bir kısım gurur vardır oysa Allah hoşlanmaz, bir kısmı da var, Allah hoşlanır Allah Teala`nın sevdiği gurur, kişinin savaş sırasında ve sadaka verme sırasında nefsine güvenerek duyduğu gururdur Allah`ın buğzedip sevmediği gurur ise, taşkınlık ve övünç kaynağı sırasında duyduğu gururdurHadisNo:5227

Hadis:Benim hakkımda Sende kibr vardiyorsunuz Ben eşeğe binmiş, (dikişsiz) kumaşı (elbise olarak) sarınmış, keçiyi sağmış birisiyim Bundan Başka Resulullah (iddia) bana: Bun(lar)ı yapan kimsede hiçbir kibir bulunmazbuyurdularHadisNo:5228 *