iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı (Antep Fıstıklı) Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı antep fıstığı (iri çekilmiş) 1 paket kabartma tozu Şerbeti için;
1 5 su bardağı şeker 2 su bardağı su Krema için;
4 su bardağı süt 2 türk kahvesi fincanı şeker 1 türk kahvesi fincanı un 1 türk kahvesi fincanı nişasta 50 gram margarin 1 paket toz krem şanti 1 paket vanilya Kıbrıs Tatlısı (Antep Fıstıklı) Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar
çok sıklıkla yaptığım ve çok severek yediğimiz tatlılardan biri şimdiye kadar paylaşmak kısmet olmadı genelde cevizli yaparım fındıklıda denedim bu defa antep fıstığıyla yaptım sonuç harika
Antep fıstığı girerde kötü olur mu diyenleri duyar gibiyim
Öncelikle soğuması için şerbetini hazırlayalım 10 dakika kaynaması yeterli
Krema için toz şanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak göz göz olana dek pişirelim Vanillyasını atıp soğumaya bırakalım
Hamur için;
Yumurta ,sıvı yağ ve şekeri mikserle çırpalım diğer malzemeleride ekleyerek kaşık yardımı ile iyice karıştıralım
Yağlanmış kare borcam tepsiye yerleştirelim elimizle veya kaşık yardımı ile düzeltelim
175 derece fırında yaklaşık 25 dakika hafif kızarana dek pişirelim
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerine gezdirelim
Soğuyan kremamıza toz şantiyi ekleyerek mikserle pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpalım tatlımız şerbetini çekince kremamızı üzerine eşit bi şekilde yayalım
34 saat buzdolabında dinlendikten sonra üzerine hindistan cevizi serpelim
Dilimleyip süsleyerek servis yapalım Afiyet olsun
3 yumurta Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı antep fıstığı (iri çekilmiş) 1 paket kabartma tozu Şerbeti için;
1 5 su bardağı şeker 2 su bardağı su Krema için;
4 su bardağı süt 2 türk kahvesi fincanı şeker 1 türk kahvesi fincanı un 1 türk kahvesi fincanı nişasta 50 gram margarin 1 paket toz krem şanti 1 paket vanilya Kıbrıs Tatlısı (Antep Fıstıklı) Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar
çok sıklıkla yaptığım ve çok severek yediğimiz tatlılardan biri şimdiye kadar paylaşmak kısmet olmadı genelde cevizli yaparım fındıklıda denedim bu defa antep fıstığıyla yaptım sonuç harika
Antep fıstığı girerde kötü olur mu diyenleri duyar gibiyim
Öncelikle soğuması için şerbetini hazırlayalım 10 dakika kaynaması yeterli
Krema için toz şanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak göz göz olana dek pişirelim Vanillyasını atıp soğumaya bırakalım
Hamur için;
Yumurta ,sıvı yağ ve şekeri mikserle çırpalım diğer malzemeleride ekleyerek kaşık yardımı ile iyice karıştıralım
Yağlanmış kare borcam tepsiye yerleştirelim elimizle veya kaşık yardımı ile düzeltelim
175 derece fırında yaklaşık 25 dakika hafif kızarana dek pişirelim
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerine gezdirelim
Soğuyan kremamıza toz şantiyi ekleyerek mikserle pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpalım tatlımız şerbetini çekince kremamızı üzerine eşit bi şekilde yayalım
34 saat buzdolabında dinlendikten sonra üzerine hindistan cevizi serpelim
Dilimleyip süsleyerek servis yapalım Afiyet olsun