iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Pekmez Var Un Yok Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 bardak su
*Bir kaç damla limon
Hamuru için;
*4 tane yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 bardak pekmez
*1 bardaktan biraz az sıvı yağ
*1 bardak hindistan cevizi
*1 bardak galeta unu
Kreması için;
*1 bardak hindistan cevizi
*4 yemek kaşığı*nişasta
*1 bardak şeker
*1 litre süt
Kıbrıs Tatlısı Pekmez Var Un Yok Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti için gereken tüm malzemeleri kaynatıp şerbeti soğuması için bir kenara alın
Ardından hamuru için ise çırpma kabında yumurta beyazlaşıp köpürene dek iyicene çırparak diğer malzemelerini ilave edin
Elde edilen karışımı dikdörtgen borcam tepside 200 derece ayarlı fırında üstü pembeleşene dek pişirin
Sıcak iken soğuk şerbeti üstüne dökerek içine çekmesini sağlayın
Son olarak kreması için sütün içine nişastayı azar azar dökerek karıştırıp diğer gereken malzemeleri ekleyerek katılaşana dek pişirin
Piştikten sonra 5 dakika kadar bekleterek şerbeti çeken tatlının üstüne sürün İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet Olsun
NOT: Pekmez yerine şeker kullanabilirsiniz
*2 su bardağı şeker
*2 bardak su
*Bir kaç damla limon
Hamuru için;
*4 tane yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 bardak pekmez
*1 bardaktan biraz az sıvı yağ
*1 bardak hindistan cevizi
*1 bardak galeta unu
Kreması için;
*1 bardak hindistan cevizi
*4 yemek kaşığı*nişasta
*1 bardak şeker
*1 litre süt
Kıbrıs Tatlısı Pekmez Var Un Yok Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti için gereken tüm malzemeleri kaynatıp şerbeti soğuması için bir kenara alın
Ardından hamuru için ise çırpma kabında yumurta beyazlaşıp köpürene dek iyicene çırparak diğer malzemelerini ilave edin
Elde edilen karışımı dikdörtgen borcam tepside 200 derece ayarlı fırında üstü pembeleşene dek pişirin
Sıcak iken soğuk şerbeti üstüne dökerek içine çekmesini sağlayın
Son olarak kreması için sütün içine nişastayı azar azar dökerek karıştırıp diğer gereken malzemeleri ekleyerek katılaşana dek pişirin
Piştikten sonra 5 dakika kadar bekleterek şerbeti çeken tatlının üstüne sürün İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet Olsun
NOT: Pekmez yerine şeker kullanabilirsiniz