iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı (Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
*Yarım su bardağı çekilmiş fındık
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti İçin
*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kreması İçin
*1 lt süt
*1 su bardağı mısır nişastası
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket kremşanti
*1 paket vanilya
Üzeri İçin
*Bolca hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı Kıbrıs tatlısı şahane bir lezzet ve çok paylaşıldı, uzun zamandır denemek istiyordum ilk kez yaptım ve muhteşem oldu ben de paylaşmak istedim ????
1
*Gelelim tarife, öncelikle soğuması gerektiği için şerbeti hazırlıyoruz
*Şerbet için su ve şekeri tencereye koyarak ocağa alıyoruz ve şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz, soğuması için bir kenara bırakıyoruz
*Hamuru için, yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz
*Üzerine sıvı yağ ( yada zeytinyağı ) ekleyerek tekrar 12 dakika kadar çırpıyoruz
*Daha sonra galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve hindistan cevizini ekleyerek tekrar çırpıyoruz, en son çekilmiş ceviz ve fındığı ekleyip karıştırıyoruz ve tereyağı ile hafifçe yağlanmış fırın kabına dökerek 160170 derecede ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Pişerken kontrollü pişirmekte fayda var çünkü pişmesi çok uzun sürmüyor
*Pişen keki kürdanla kontrol ederek fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Kreması için, süt, şeker ve nişastayı tencereye koyarak ocağa alıyoruz
*Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz, kaynamaya başlayınca yine sürekli karıştırarak 34 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırıp 10 dakika kadar ılındıktan sonra toz kremşantiyi ve vanilyayı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpıyoruz
*Kek ılınınca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendiriyoruz
*Şerbetini çekip tamamen soğuyan kekin üzerine kremayı dökerek yayıyoruz
*Üzerine bolca hindistan cevizi serperek streç filmle üzerini kapatıp en az 34 saat buzdolabında dinlendiriyoruz Dinlenen tatlıyı dilimleyerek istediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???????????????????????????
*4 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
*Yarım su bardağı çekilmiş fındık
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti İçin
*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kreması İçin
*1 lt süt
*1 su bardağı mısır nişastası
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket kremşanti
*1 paket vanilya
Üzeri İçin
*Bolca hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı Kıbrıs tatlısı şahane bir lezzet ve çok paylaşıldı, uzun zamandır denemek istiyordum ilk kez yaptım ve muhteşem oldu ben de paylaşmak istedim ????
1
*Gelelim tarife, öncelikle soğuması gerektiği için şerbeti hazırlıyoruz
*Şerbet için su ve şekeri tencereye koyarak ocağa alıyoruz ve şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz, soğuması için bir kenara bırakıyoruz
*Hamuru için, yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz
*Üzerine sıvı yağ ( yada zeytinyağı ) ekleyerek tekrar 12 dakika kadar çırpıyoruz
*Daha sonra galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve hindistan cevizini ekleyerek tekrar çırpıyoruz, en son çekilmiş ceviz ve fındığı ekleyip karıştırıyoruz ve tereyağı ile hafifçe yağlanmış fırın kabına dökerek 160170 derecede ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Pişerken kontrollü pişirmekte fayda var çünkü pişmesi çok uzun sürmüyor
*Pişen keki kürdanla kontrol ederek fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Kreması için, süt, şeker ve nişastayı tencereye koyarak ocağa alıyoruz
*Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz, kaynamaya başlayınca yine sürekli karıştırarak 34 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırıp 10 dakika kadar ılındıktan sonra toz kremşantiyi ve vanilyayı ekleyerek mikserle 5 dakika çırpıyoruz
*Kek ılınınca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendiriyoruz
*Şerbetini çekip tamamen soğuyan kekin üzerine kremayı dökerek yayıyoruz
*Üzerine bolca hindistan cevizi serperek streç filmle üzerini kapatıp en az 34 saat buzdolabında dinlendiriyoruz Dinlenen tatlıyı dilimleyerek istediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???????????????????????????