iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin;
*3 tane yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırık ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*200 gr çiğ krema
*1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Üzerine
*Hindistan cevizi
*Kırılmış ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlayalım Tencereye suyu ve şekeri ekleyip karıştıralım Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 3 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım
Kek malzemelerimizi bir kaba alıp güzelce karıştıralım Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında kontrol ederek pişirelim
Kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca, soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakalım
Kremamızı hazırlayalım Tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kremayı, tereyağını ve vanilyayı ilave edip 5 dakika çırpalım Kekimizin üzerine döküp, düzeltelim
Hindistan cevizi ve kırık cevizle kıbrıs tatlısı tarifimizi süsleyip, buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edelim
Afiyet olsun
*3 tane yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırık ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*200 gr çiğ krema
*1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Üzerine
*Hindistan cevizi
*Kırılmış ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlayalım Tencereye suyu ve şekeri ekleyip karıştıralım Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 3 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım
Kek malzemelerimizi bir kaba alıp güzelce karıştıralım Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında kontrol ederek pişirelim
Kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca, soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakalım
Kremamızı hazırlayalım Tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kremayı, tereyağını ve vanilyayı ilave edip 5 dakika çırpalım Kekimizin üzerine döküp, düzeltelim
Hindistan cevizi ve kırık cevizle kıbrıs tatlısı tarifimizi süsleyip, buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edelim
Afiyet olsun