iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galate unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üstü için;
*3 5 su bardağı süt
*1 çay bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*1 5 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Karamel
*Pasta süsü hangisini tercih ederseniz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz, 3 tane yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz, katı bir hamur elde ediyoruz yağlanmış dikdörtgen borcama döküp, 180 derecelik fırında pişiriyoruz, kekimiz pişerken muhallebisini hazırlıyoruz koyulaşana kadar pişiriyoruz, ocaktan alıp içine kremşantıyi ekleyip mikserle çırpıyoruz, bu arada kekimizi fırından alıp şerbetini döküyoruz, 10 dk bekletiyoruz ve çekmesini bekliyoruz üstüne muhallebisini sürüp istediğimiz gibi süslüyoruz
Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galate unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üstü için;
*3 5 su bardağı süt
*1 çay bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*1 5 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
*Karamel
*Pasta süsü hangisini tercih ederseniz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz, 3 tane yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz, katı bir hamur elde ediyoruz yağlanmış dikdörtgen borcama döküp, 180 derecelik fırında pişiriyoruz, kekimiz pişerken muhallebisini hazırlıyoruz koyulaşana kadar pişiriyoruz, ocaktan alıp içine kremşantıyi ekleyip mikserle çırpıyoruz, bu arada kekimizi fırından alıp şerbetini döküyoruz, 10 dk bekletiyoruz ve çekmesini bekliyoruz üstüne muhallebisini sürüp istediğimiz gibi süslüyoruz
Afiyet olsun