iltasyazilim
FD Üye
Keki için:
3 yumurta Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı kırılmış fındık içi ya da ceviz 1 su bardağı galeta unu Yarım su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu Şerbeti için:
2 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 12 damla limon suyu Kreması için:
4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı buğday nişastası 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 paket toz kremşanti Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle malzeme listesini görünce gözümüz korkamasın Zor değil sadece yapımı biraz zaman istiyor Ben özellikle köfte yaptığım günler bu tatlıyı tercih ediyorum çünkü köfteyi galeta unuyla yapıyorum ve artan galeta unuyla da bu tatlıyı yapıyorum
Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakıyoruz
Kek için şeker ve yumurtayı güzelce çırpıp diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz 170 derece de kızarana kadar pişiriyoruz Kek sıcakken üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz
Daha sonra sütü, nişastayı,şekeri ve vanilyayı karıştırarak muhallebiyi hazırlıyoruz Muhallebi soğuduktan sonra içine kremşantiyi döküp mikserle 34 dakika çırpıyoruz Kekin üzerine kremayı döküp üzerine de hindistan cevizi döküyoruz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
3 yumurta Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı kırılmış fındık içi ya da ceviz 1 su bardağı galeta unu Yarım su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu Şerbeti için:
2 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 12 damla limon suyu Kreması için:
4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı buğday nişastası 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 paket toz kremşanti Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle malzeme listesini görünce gözümüz korkamasın Zor değil sadece yapımı biraz zaman istiyor Ben özellikle köfte yaptığım günler bu tatlıyı tercih ediyorum çünkü köfteyi galeta unuyla yapıyorum ve artan galeta unuyla da bu tatlıyı yapıyorum
Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakıyoruz
Kek için şeker ve yumurtayı güzelce çırpıp diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz 170 derece de kızarana kadar pişiriyoruz Kek sıcakken üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz
Daha sonra sütü, nişastayı,şekeri ve vanilyayı karıştırarak muhallebiyi hazırlıyoruz Muhallebi soğuduktan sonra içine kremşantiyi döküp mikserle 34 dakika çırpıyoruz Kekin üzerine kremayı döküp üzerine de hindistan cevizi döküyoruz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız