Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıbrıs Tatlısı (Galeta Unlu Çıtır Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu Şurup için :
1 su bardağı şeker 1 su bardağı soğuk su Muhallebisi için :
1 litre süt 1 su bardağı mısır nişastası 12 su bardağı şeker 1 paket krem şant
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk




Kıbrıs Tatlısı (Galeta Unlu Çıtır Tatlı) Tarifi Yapılışı

Yumurtalarımız ile şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz Daha sonra diğer malzemelerimizi sırasıyla ekliyoruz Geniş bir kare borcamı yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz ve önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında kek gibi üzeri hafif kızarana ve batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz Kekimiz pişerken şekerimizi soğuk suyumuzun içerisinde iyice karıştırarak eritiyoruz Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir kaşık yardımıyla şurubumuzu döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Sütümüzün içerisine nişasta ve şekerimizi ekleyip, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz Muhallebimiz hafif ılınınca içine 1 paket krem şanti ekleyip iyice çırpıyoruz ve soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz
Dolapta 34 saat soğutup dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,303Kullanıcılar
ososkksSon üye
Üst Alt