iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Kıbrıs tatlısı için malzemeler;
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti kaynamaya koyalım çünkü şerbet soğuk bir şekilde dökülecek
*Şerbet kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyalı ekleyelim ve soğumaya bırakalım
*Kek için yumurtaları ve şekeri iyce köpürene kadar çırpıyoruz ve ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz
*Yağladığımız fırın kabına döküyoruz ve 160 derece fırında 30 dk pişiriyoruz
*Kekimiz pişerken bizde muhallebisini yapalım??
*Krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
*Piştikten sonra altını kapatın ve krem şantiyi ekleyerek blender ile 5 dk çırpın
*Fırından çıkan kekin üzerine soğuk şerbeti dökün
*2 dk bekleyip ardından muhallebisini de ilave ediyoruz ve üzerine bol hindistan cevizi döküyoruz
*Dolap ta 2 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz ?afiyet olsun?
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti kaynamaya koyalım çünkü şerbet soğuk bir şekilde dökülecek
*Şerbet kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyalı ekleyelim ve soğumaya bırakalım
*Kek için yumurtaları ve şekeri iyce köpürene kadar çırpıyoruz ve ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz
*Yağladığımız fırın kabına döküyoruz ve 160 derece fırında 30 dk pişiriyoruz
*Kekimiz pişerken bizde muhallebisini yapalım??
*Krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
*Piştikten sonra altını kapatın ve krem şantiyi ekleyerek blender ile 5 dk çırpın
*Fırından çıkan kekin üzerine soğuk şerbeti dökün
*2 dk bekleyip ardından muhallebisini de ilave ediyoruz ve üzerine bol hindistan cevizi döküyoruz
*Dolap ta 2 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz ?afiyet olsun?