iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
1
*3 yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Kreması için;
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un (tepeleme)
*3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti ateşe koyun
*Koyulaşınca limon suyunu ilave edin ve ocaktan soğumaya alın
*Kek için yumurta ve şekeri 5 dk çırpın
*Diğer malzemeleri ilave edip yağlanmış büyük boy kare borcama hamuru dökün
*Önceden ısınmış 160 derece fırında pişirin
*Fırından çıkan kek ılıklaşınca kürdan ile her yerini delin
*Ilık keke soğuk şerbeti dökün
*Tatlı şerbetini çekerken kremayı hazırlayın
*Süt, şeker, un ve nişastayı sürekli çırparak pişirin
*Vanilya ve krem şantiyi ilave edip mikser ile çırpın
*Kekin üzerine dökün
*Tatlıyı mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapın
1
*3 yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*25 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Kreması için;
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı un (tepeleme)
*3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 poşet krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti ateşe koyun
*Koyulaşınca limon suyunu ilave edin ve ocaktan soğumaya alın
*Kek için yumurta ve şekeri 5 dk çırpın
*Diğer malzemeleri ilave edip yağlanmış büyük boy kare borcama hamuru dökün
*Önceden ısınmış 160 derece fırında pişirin
*Fırından çıkan kek ılıklaşınca kürdan ile her yerini delin
*Ilık keke soğuk şerbeti dökün
*Tatlı şerbetini çekerken kremayı hazırlayın
*Süt, şeker, un ve nişastayı sürekli çırparak pişirin
*Vanilya ve krem şantiyi ilave edip mikser ile çırpın
*Kekin üzerine dökün
*Tatlıyı mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapın