iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Yarım su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik Mısır nişastası
*Yarım su bardağı şeker
*Vanilya
*1 paket krem şanti ( muhallebi soğuyunca toz halinde içine koyulup çırpılacak)
*
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapmakla işe başlayacağım
*Şeker ve su bir kaba koyulur ve kaynatılır
*Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatılır ve soğuması için bırakılır çünkü sıcak olan keke soğuk şerbet dökeceğiz
*Muhallebisi için: Krem şanti hariç tüm malzemeler koyularak sürekli karıştırarak pişirilir
*Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene dek (5dk) çırpılır
*Kek için: Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır
*Ardından sırasıyla sıvı yağ, galeta unu, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Sonra ceviz ve hindistan cevizi eklenerek hamuru çok söndürmeden karıştırılır
*Ardından 160 derecelik fırında alt üst fan ayarında 25 dk pişirilir (Tabi bu fırınınıza göre değişebilir üstü kızarınca alabilirsiniz)
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Yarım su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik Mısır nişastası
*Yarım su bardağı şeker
*Vanilya
*1 paket krem şanti ( muhallebi soğuyunca toz halinde içine koyulup çırpılacak)
*
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapmakla işe başlayacağım
*Şeker ve su bir kaba koyulur ve kaynatılır
*Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatılır ve soğuması için bırakılır çünkü sıcak olan keke soğuk şerbet dökeceğiz
*Muhallebisi için: Krem şanti hariç tüm malzemeler koyularak sürekli karıştırarak pişirilir
*Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene dek (5dk) çırpılır
*Kek için: Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır
*Ardından sırasıyla sıvı yağ, galeta unu, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Sonra ceviz ve hindistan cevizi eklenerek hamuru çok söndürmeden karıştırılır
*Ardından 160 derecelik fırında alt üst fan ayarında 25 dk pişirilir (Tabi bu fırınınıza göre değişebilir üstü kızarınca alabilirsiniz)