Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Yarım su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;


*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker

Muhallebisi için;


*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik Mısır nişastası
*Yarım su bardağı şeker
*Vanilya
*1 paket krem şanti ( muhallebi soğuyunca toz halinde içine koyulup çırpılacak)

*
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapmakla işe başlayacağım
*Şeker ve su bir kaba koyulur ve kaynatılır
*Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatılır ve soğuması için bırakılır çünkü sıcak olan keke soğuk şerbet dökeceğiz
*Muhallebisi için: Krem şanti hariç tüm malzemeler koyularak sürekli karıştırarak pişirilir
*Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene dek (5dk) çırpılır
*Kek için: Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır
*Ardından sırasıyla sıvı yağ, galeta unu, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Sonra ceviz ve hindistan cevizi eklenerek hamuru çok söndürmeden karıştırılır
*Ardından 160 derecelik fırında alt üst fan ayarında 25 dk pişirilir (Tabi bu fırınınıza göre değişebilir üstü kızarınca alabilirsiniz)
 
858,496Konular
982,219Mesajlar
30,135Kullanıcılar
beleslinkciSon üye
Üst Alt