Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;


*4 adet yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu

Kreması için;


*1 su bardağı buğday nişastası
*Yarım çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 litre süt
*1 paket toz krem şanti

Şerbeti için;


*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 paket vanilya

Üzeri için;


*Hindistan cevizi ve kıyılmış ceviz

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti yapmakla başlayalım Şeker ve suyu bi tencereye alıp kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım Bir paket vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakalım
*Kek için 4 yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpalım
*Daha sonra sırasıyla yağ, galeta unu, hindistan cevizi ve kıyılmış cevizi ekleyip karıştıralım
*Yağlanmış borcama döküp 170 derece 30 dakika pişirelim
*Kekinin ince olmasını istiyorsanız eğer büyük dikdörtgen borcamda pişirin ben kekini biraz kalın tercih ediyorum o yüzden küçük dikdörtgen borcam da pişirdim
*Kreması için nişasta şeker vanilya ve süt bir tencerede pişirilir kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve krem şanti de eklenip mikserle 5 dakika kadar çırpılır
*Keki fırından çıkarıp soğuk şerbeti üstüne döküp yarım saat kadar dinlendirelim ve kremasını da döküp buzdolabında 23 saat dinlendirelim

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ??
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt