iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 adet yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 su bardağı buğday nişastası
*Yarım çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 litre süt
*1 paket toz krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Hindistan cevizi ve kıyılmış ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti yapmakla başlayalım Şeker ve suyu bi tencereye alıp kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım Bir paket vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakalım
*Kek için 4 yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpalım
*Daha sonra sırasıyla yağ, galeta unu, hindistan cevizi ve kıyılmış cevizi ekleyip karıştıralım
*Yağlanmış borcama döküp 170 derece 30 dakika pişirelim
*Kekinin ince olmasını istiyorsanız eğer büyük dikdörtgen borcamda pişirin ben kekini biraz kalın tercih ediyorum o yüzden küçük dikdörtgen borcam da pişirdim
*Kreması için nişasta şeker vanilya ve süt bir tencerede pişirilir kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve krem şanti de eklenip mikserle 5 dakika kadar çırpılır
*Keki fırından çıkarıp soğuk şerbeti üstüne döküp yarım saat kadar dinlendirelim ve kremasını da döküp buzdolabında 23 saat dinlendirelim
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ??
*4 adet yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 su bardağı buğday nişastası
*Yarım çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 litre süt
*1 paket toz krem şanti
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*Hindistan cevizi ve kıyılmış ceviz
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti yapmakla başlayalım Şeker ve suyu bi tencereye alıp kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım Bir paket vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakalım
*Kek için 4 yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpalım
*Daha sonra sırasıyla yağ, galeta unu, hindistan cevizi ve kıyılmış cevizi ekleyip karıştıralım
*Yağlanmış borcama döküp 170 derece 30 dakika pişirelim
*Kekinin ince olmasını istiyorsanız eğer büyük dikdörtgen borcamda pişirin ben kekini biraz kalın tercih ediyorum o yüzden küçük dikdörtgen borcam da pişirdim
*Kreması için nişasta şeker vanilya ve süt bir tencerede pişirilir kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve krem şanti de eklenip mikserle 5 dakika kadar çırpılır
*Keki fırından çıkarıp soğuk şerbeti üstüne döküp yarım saat kadar dinlendirelim ve kremasını da döküp buzdolabında 23 saat dinlendirelim
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ??