iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapın çünkü şerbetin kekin üzerine soğuk dökülmesi gerekiyor
*Tencereye suyu dökelim şekeri üzerine ekleyip kaynatın
*Kaynadıktan sonra altını kısıp iki damla limon sıkıp 15 dakika daha kaynatın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın
*Kek yapımı
*Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
*Daha sonra sıvı yağ, galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın son olarak hindistan cevizi ve cevizi de ekleyerek karıştırın
*Kek hamurunuz hazır kare borcamı yağlayıp borcama kek hamurunu dökelim önceden 160 derecede ısttığımız fırında 25 dakika pişirin
*Krema yapımı
*Tencereye 1 litre sütü boşaltın nişasta ve şekeri de ekleyerek kaynayana kadını karıştıralım
*Kıvamı koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım ve bir paket kremşantiyi kremanın üzerine döküp beş dakika çırpalım krema hazır
*Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti kekin üzerine dökelim
*Üzerine kremayı kaplayalım ve hindistan cevizi serpelim istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapın çünkü şerbetin kekin üzerine soğuk dökülmesi gerekiyor
*Tencereye suyu dökelim şekeri üzerine ekleyip kaynatın
*Kaynadıktan sonra altını kısıp iki damla limon sıkıp 15 dakika daha kaynatın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın
*Kek yapımı
*Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
*Daha sonra sıvı yağ, galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın son olarak hindistan cevizi ve cevizi de ekleyerek karıştırın
*Kek hamurunuz hazır kare borcamı yağlayıp borcama kek hamurunu dökelim önceden 160 derecede ısttığımız fırında 25 dakika pişirin
*Krema yapımı
*Tencereye 1 litre sütü boşaltın nişasta ve şekeri de ekleyerek kaynayana kadını karıştıralım
*Kıvamı koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım ve bir paket kremşantiyi kremanın üzerine döküp beş dakika çırpalım krema hazır
*Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti kekin üzerine dökelim
*Üzerine kremayı kaplayalım ve hindistan cevizi serpelim istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun