Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu

Kreması için


*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti

Şerbeti için


*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapın çünkü şerbetin kekin üzerine soğuk dökülmesi gerekiyor
*Tencereye suyu dökelim şekeri üzerine ekleyip kaynatın
*Kaynadıktan sonra altını kısıp iki damla limon sıkıp 15 dakika daha kaynatın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın
*Kek yapımı
*Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
*Daha sonra sıvı yağ, galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın son olarak hindistan cevizi ve cevizi de ekleyerek karıştırın
*Kek hamurunuz hazır kare borcamı yağlayıp borcama kek hamurunu dökelim önceden 160 derecede ısttığımız fırında 25 dakika pişirin
*Krema yapımı
*Tencereye 1 litre sütü boşaltın nişasta ve şekeri de ekleyerek kaynayana kadını karıştıralım
*Kıvamı koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım ve bir paket kremşantiyi kremanın üzerine döküp beş dakika çırpalım krema hazır
*Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti kekin üzerine dökelim
*Üzerine kremayı kaplayalım ve hindistan cevizi serpelim istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt