iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için Malzemeler;
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı tozşeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı toz Hindistan cevizi
*1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Üzeri için Malzemeler;
*1 litre süt
*Yarım çay bardağı un
*Yarım çay bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket krem şanti
Şerbeti için Malzemeler;
*1 buçuk su bardağı toz şeker
*1 buçuk su bardağı su
*Bikaç damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım;* su ve şekeri bi tencereye alalım şeker eriyene kadar karıştırıp bırakalım kaynayınca bi kaç damla limon suyu ekleyip soğuk bir yere kaldıralım
Kek için yumurtayı şekerle çırpalım sıvı yağı ekleyelim karıştırmaya devam edelim, son olarak kabartma tozu vanilya hindistan cevizi ve ince çekilmiş fındığı ekleyip karıştıralım
170 derece fırında içini çekene kadar pişirelim
Soğuduktan sonra şerbetini dökelim
Bu arada muhallebiyi hazırlayalım bunun için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri kaynayana kadar karıştıralım
İlk ısısı geçtikten sonra vanilya ve krem şantiyi ekleyip güzelce karıştıralım
Muhallebi kıvamı kadar yoğun olmuyor, telaş etmeyin ,cıvık oldu diye Un yada nişasta eklemesi yapmayın
Tatlımızın üstüne güzelce yayalım
Dolapta en az iki saat soğutalım
Daha sonra çıkarıp dilimleyip üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süsleyelim afiyet olsun
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı tozşeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı toz Hindistan cevizi
*1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Üzeri için Malzemeler;
*1 litre süt
*Yarım çay bardağı un
*Yarım çay bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket krem şanti
Şerbeti için Malzemeler;
*1 buçuk su bardağı toz şeker
*1 buçuk su bardağı su
*Bikaç damla limon suyu
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayalım;* su ve şekeri bi tencereye alalım şeker eriyene kadar karıştırıp bırakalım kaynayınca bi kaç damla limon suyu ekleyip soğuk bir yere kaldıralım
Kek için yumurtayı şekerle çırpalım sıvı yağı ekleyelim karıştırmaya devam edelim, son olarak kabartma tozu vanilya hindistan cevizi ve ince çekilmiş fındığı ekleyip karıştıralım
170 derece fırında içini çekene kadar pişirelim
Soğuduktan sonra şerbetini dökelim
Bu arada muhallebiyi hazırlayalım bunun için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri kaynayana kadar karıştıralım
İlk ısısı geçtikten sonra vanilya ve krem şantiyi ekleyip güzelce karıştıralım
Muhallebi kıvamı kadar yoğun olmuyor, telaş etmeyin ,cıvık oldu diye Un yada nişasta eklemesi yapmayın
Tatlımızın üstüne güzelce yayalım
Dolapta en az iki saat soğutalım
Daha sonra çıkarıp dilimleyip üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süsleyelim afiyet olsun