iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler ŞERBETİ İÇİN
*1 buçuk su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 tane vanilya
HAMURU İÇİN
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 tane kabartma tozu
KREMASI İÇİN
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
*1 vanilya
ÜZERİ İÇİN
*Bolca hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı ÖNCELİKLE ŞERBETİMİZİ HAZIRLIYORUZ
1 buçuk su bardağı şekeri bir tencereye ilave ediyoruz
Üzerine 2 su bardağı suyu döküyoruz ateşin üzerine veriyoruz
Kaynadıktan sonra tüpün altını kısıyoruz 15 dakika kaynatıyoruz
15 dakika gectikten sonra ateşin üstünden alıyoruz
1 vanilyayı ilave ederek karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
HAMURU İÇİN
Oda sıcaklığın 3 yumurta ve şekerimizi bolca çırpıyoruz
Daha sonra sıvı yağı, galeta ununu kabartma tozunu ve hindistan cewizini bolca çırpıp karıştırıyoruz
Daha sonra 1 bardak cevizimizi ilave edip kaşık ile karıştırıyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine döküp 160° derecede 30 dakika pişiriyoruz (ben büyük boy kare borcam kullandım)
Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbetimizi üzerine güzelce gezdirip döküyoruz
KREMADA SIRA
1 litre sütümüzü bir tencereye döküyoruz ardından nişastayı şekeri vanilyayi ilawe edip ateşin üstüne alıyoruz
Kaynayana kadar karıştırıyoruz
Kaynadıktan sonra ateşin üstünden alıp üzerine toz kremşantiyi ilave edip mikser ile 4 5 dakika çırpıyoruz
Daha sonra hazırladığımız şerbetin üzerine güzelce sürüyoruz
Üzerine bolca hindistan cevizi döküyoruz ve 2 saat dolapta soğumaya bırakıyoruz
Daha sonra servis edip afiyetle yiyoruz AFİYET OLSUN
*1 buçuk su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 tane vanilya
HAMURU İÇİN
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 tane kabartma tozu
KREMASI İÇİN
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket krem şanti
*1 vanilya
ÜZERİ İÇİN
*Bolca hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı ÖNCELİKLE ŞERBETİMİZİ HAZIRLIYORUZ
1 buçuk su bardağı şekeri bir tencereye ilave ediyoruz
Üzerine 2 su bardağı suyu döküyoruz ateşin üzerine veriyoruz
Kaynadıktan sonra tüpün altını kısıyoruz 15 dakika kaynatıyoruz
15 dakika gectikten sonra ateşin üstünden alıyoruz
1 vanilyayı ilave ederek karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
HAMURU İÇİN
Oda sıcaklığın 3 yumurta ve şekerimizi bolca çırpıyoruz
Daha sonra sıvı yağı, galeta ununu kabartma tozunu ve hindistan cewizini bolca çırpıp karıştırıyoruz
Daha sonra 1 bardak cevizimizi ilave edip kaşık ile karıştırıyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine döküp 160° derecede 30 dakika pişiriyoruz (ben büyük boy kare borcam kullandım)
Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbetimizi üzerine güzelce gezdirip döküyoruz
KREMADA SIRA
1 litre sütümüzü bir tencereye döküyoruz ardından nişastayı şekeri vanilyayi ilawe edip ateşin üstüne alıyoruz
Kaynayana kadar karıştırıyoruz
Kaynadıktan sonra ateşin üstünden alıp üzerine toz kremşantiyi ilave edip mikser ile 4 5 dakika çırpıyoruz
Daha sonra hazırladığımız şerbetin üzerine güzelce sürüyoruz
Üzerine bolca hindistan cevizi döküyoruz ve 2 saat dolapta soğumaya bırakıyoruz
Daha sonra servis edip afiyetle yiyoruz AFİYET OLSUN