iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Kreması için;
*1 litre* süt
*Yarım su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı nişasta
*1 paket kremşati
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet malzemeleri tencereye alınır, kaynatılır
*Kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp soğutulacak
*Krema için süte, un, nişasta ve şekeri katıp koyulaşana kadar karıştırıp altını kapatıyoruz
*1 paket krem şantiyi de ölçüsüne göre hazırlayıp soğuttuğumuz kremaya katıyoruz
*Ardından malzemelerimizi katıp koyu kıvamlı bir* kek hazırlıyoruz
*Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımın tamamını* yayıyoruz
*180 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkan keke soğuyan şerbeti döküyoruz ve tekrar soğuttuktan sonra kremayı da döküp servise hazır hale getiriyoruz
?
*3 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı galeta unu
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Kreması için;
*1 litre* süt
*Yarım su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı nişasta
*1 paket kremşati
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet malzemeleri tencereye alınır, kaynatılır
*Kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp soğutulacak
*Krema için süte, un, nişasta ve şekeri katıp koyulaşana kadar karıştırıp altını kapatıyoruz
*1 paket krem şantiyi de ölçüsüne göre hazırlayıp soğuttuğumuz kremaya katıyoruz
*Ardından malzemelerimizi katıp koyu kıvamlı bir* kek hazırlıyoruz
*Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımın tamamını* yayıyoruz
*180 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkan keke soğuyan şerbeti döküyoruz ve tekrar soğuttuktan sonra kremayı da döküp servise hazır hale getiriyoruz
?