iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Yarım su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik Mısır nişastası
*Yarım su bardağı şeker
*Vanilya
*1 paket krem şanti ( muhallebi soğuyunca toz halinde içine koyulup çırpılacak)
*
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapmakla işe başlayacağım
*Şeker ve su bir kaba koyulur ve kaynatılır
*Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatılır ve soğuması için bırakılır çünkü sıcak olan keke soğuk şerbet dökeceğiz
*Muhallebisi için: Krem şanti hariç tüm malzemeler koyularak sürekli karıştırarak pişirilir
*Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene dek (5dk) çırpılır
*Kek için: Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır
*Ardından sırasıyla sıvı yağ, galeta unu, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Sonra ceviz ve hindistan cevizi eklenerek hamuru çok söndürmeden karıştırılır
*Ardından 160 derecelik fırında alt üst fan ayarında 25 dk pişirilir (Tabi bu fırınınıza göre değişebilir üstü kızarınca alabilirsiniz)
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*Yarım su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 buçuk su bardağı şeker
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik Mısır nişastası
*Yarım su bardağı şeker
*Vanilya
*1 paket krem şanti ( muhallebi soğuyunca toz halinde içine koyulup çırpılacak)
*
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti yapmakla işe başlayacağım
*Şeker ve su bir kaba koyulur ve kaynatılır
*Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatılır ve soğuması için bırakılır çünkü sıcak olan keke soğuk şerbet dökeceğiz
*Muhallebisi için: Krem şanti hariç tüm malzemeler koyularak sürekli karıştırarak pişirilir
*Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilene dek (5dk) çırpılır
*Kek için: Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır
*Ardından sırasıyla sıvı yağ, galeta unu, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Sonra ceviz ve hindistan cevizi eklenerek hamuru çok söndürmeden karıştırılır
*Ardından 160 derecelik fırında alt üst fan ayarında 25 dk pişirilir (Tabi bu fırınınıza göre değişebilir üstü kızarınca alabilirsiniz)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.