iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet oda sıcaklığında yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galete unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı ceviz
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1 ,5 su bardağı şeker
*1 paket şekerli vanilin
Kreması için
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*1 poşet krem şanti
*1 paket şekerli vanilin
Üzeri için
*Ceviz yada hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet hazırlanır şeker ve suyu tencereye koyup 10 dakika kaynatın
Şekerli vanilin eklenir ve karıştırıp ocağın altı kapatılır
Soğumaya bırakılır
Sonra yumurta ve şekeri mikserle çırpın
Sıvı yağ galete unu ceviz hindistan cevizi ve hamur kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım yağladığımız kare büyük boy borcama koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25 30 pişirilir
Kreması için süt şeker nişasta vanilya tencereye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim
Krema soğuduktan sonra bir poşet krem şanti koyup mikserle çırpalım
Keki fırından aldıktan 10 dakika beklettikten sonra şerbeti dökelim soğuyunca üzerine kremayı dökün ve güzelce düzeltin
En son üzerine bolca ceviz serpilir yada hindistan cevizi de olur tercih sizin yapacaklara şimdiden afiyet olsun
*3 adet oda sıcaklığında yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galete unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı ceviz
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1 ,5 su bardağı şeker
*1 paket şekerli vanilin
Kreması için
*1 litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı nişasta
*1 poşet krem şanti
*1 paket şekerli vanilin
Üzeri için
*Ceviz yada hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet hazırlanır şeker ve suyu tencereye koyup 10 dakika kaynatın
Şekerli vanilin eklenir ve karıştırıp ocağın altı kapatılır
Soğumaya bırakılır
Sonra yumurta ve şekeri mikserle çırpın
Sıvı yağ galete unu ceviz hindistan cevizi ve hamur kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım yağladığımız kare büyük boy borcama koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25 30 pişirilir
Kreması için süt şeker nişasta vanilya tencereye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim
Krema soğuduktan sonra bir poşet krem şanti koyup mikserle çırpalım
Keki fırından aldıktan 10 dakika beklettikten sonra şerbeti dökelim soğuyunca üzerine kremayı dökün ve güzelce düzeltin
En son üzerine bolca ceviz serpilir yada hindistan cevizi de olur tercih sizin yapacaklara şimdiden afiyet olsun