iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*3 yemek kasığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem santi
Şerbet için;
*2 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tencereye su ve şekeri koyup 15 dk şerbeti kaynatalım soğusun
*Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım
*Sonra sırayla sıvı yağ, galeta unu, hindistan cevizi ve kırılmış cevizi ekleyip karıştıralım Daha sonra kabartma tozunu ekleyip karıştıralım
*Kalıbı yağlayıp hamuru dökelim
*160 derecede 30 dk kontrollü pişirelim
*Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbeti dökelim
*Soğuması için kenara alalım
*Bir tencereye sütü, şekeri ve unu alıp karıştırıp pişirelim ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım
*Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım
*Tatlımızın üzerine yayalım
*Üzerini bolca hindistan cevizi ile süsleyelim
*Dolapta iki saat dinlendirelim Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*3 yemek kasığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem santi
Şerbet için;
*2 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tencereye su ve şekeri koyup 15 dk şerbeti kaynatalım soğusun
*Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım
*Sonra sırayla sıvı yağ, galeta unu, hindistan cevizi ve kırılmış cevizi ekleyip karıştıralım Daha sonra kabartma tozunu ekleyip karıştıralım
*Kalıbı yağlayıp hamuru dökelim
*160 derecede 30 dk kontrollü pişirelim
*Fırından çıkardığımız tatlımıza soğuk şerbeti dökelim
*Soğuması için kenara alalım
*Bir tencereye sütü, şekeri ve unu alıp karıştırıp pişirelim ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım
*Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım
*Tatlımızın üzerine yayalım
*Üzerini bolca hindistan cevizi ile süsleyelim
*Dolapta iki saat dinlendirelim Afiyet olsun