iltasyazilim
FD Üye
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti(toz şeklinde içine atılacak)
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*1 su bardağı hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Lezzet garantili kıbrıs tatlısı Deneyin pişman olmayacaksınız ?
*Öncelikle şerbeti yapıyoruz, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek
*Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın
*Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
*Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
*Yağlanmış bir borcama dökün
*170 derece fırında 35 40 dakika kızarana kadar pişirin
*Fırından çıktığında ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
*Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
*Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve* mikserle 5 dakika çırpın
*Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün
*Üzerine bolca hindistan cevizi serpin
*Kıbrıs tatlımiz hazır buzdolabında 23 saat bekletip
*Servis yapabilirsiniz
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti(toz şeklinde içine atılacak)
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*1 su bardağı hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Lezzet garantili kıbrıs tatlısı Deneyin pişman olmayacaksınız ?
*Öncelikle şerbeti yapıyoruz, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek
*Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın
*Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin
*Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
*Yağlanmış bir borcama dökün
*170 derece fırında 35 40 dakika kızarana kadar pişirin
*Fırından çıktığında ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin
*Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
*Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve* mikserle 5 dakika çırpın
*Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün
*Üzerine bolca hindistan cevizi serpin
*Kıbrıs tatlımiz hazır buzdolabında 23 saat bekletip
*Servis yapabilirsiniz